decembrie 2, 2022

Amenzi de peste un miliard de la comisarii de mediu

Desi au trecut doar doua luni din acest an, comisarii Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Salaj se pot… lauda, deja, cu amenzi aplicate in valoare de peste un miliard de lei vechi (peste 100.000 de lei). Potrivit informatiilor primite de la comisarul sef, Csutak Nagy Erzsebet, cele mai multe si mai mari amenzi s-au dat cu ocazia celor 42 de controale neplanificate, prin care s-a verificat, in principal, respectarea de catre institutii si agenti economici a legislatiei de mediu si a termenelor din programele de conformare. Cum nerealizarea la termen a unei astfel de masuri se sanctioneaza, conform legilor in vigoare, cu amenzi de 50.000 de lei, nu e de mirare ca s-a ajuns la suma amintita anterior (adica un cuantum pe cele doua luni de peste 100.000 de lei), avand in vedere ca s-au dat doua astfel de amenzi. Restul amenzilor s-au dat, potrivit lui Csutak, pentru lipsa autorizatiei de mediu si a evidentei gestiunii deseurilor.
Tot in perioada ianuarie – februarie, comisarii au facut si 67 de controale planificate, un urma carora au aplicat doua sanctiuni contraventionale, in valoare de 6.000 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *