Amenzi de până la 12 mii de lei și muncă în folosul comunității pentru deranjarea vecinilor

Un proiect de lege propune amenzi usturătoare pentru cei care fac gălăgie la bloc și își deranjează vecinii.

Amenzile vizează muzica tare, dar și utilizarea unor aparate care produc prea multă gălăgie. Sunt vizați nu doar vecinii, ci și organizatorii de petreceri private în zonele rezidențiale. Amenzile pentru deranjarea liniștii publice la bloc pentru o persoană fizică cresc de la 1.500 lei la 2.000 lei și, în caz de recidivă, se poate ajunge la contravenții de 6.000 lei și prestarea a 100 până la 150 de ore de activități în folosul comunității.

Firmele riscă amenzi de la 6.000 lei până la 12.000 lei pentru utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social.

Pentru descurajarea poluării fonice în zonele rezidențiale, inițiativa are nevoie de votul senatorilor, apoi de cel al deputaților, Camera fiind for decizional.

Cuantumul amenzilor pentru deranjarea vecinilor sau a locuitorilor prin petreceri, muzică și zgomot nu s-a majorat de la începutul anului 2020.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *