În perioada ianuarie – iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o serie de controale la agenții economici din județ.

Au fost 189 de societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate polițiștii sălăjeni au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 485.000 de lei. Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 33.900 de lei, numerar nefiscalizat.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate în baza O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, facem precizarea că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cazul unor contravenții prevăzute de prezentul act normativ, cuantumul amenzilor se majorează în situația în care operatorul economic săvârșește o nouă faptă din categoria celei pentru care a fost sancționat, în termen de 30 de zile de la sancționarea faptei sau 12 luni de la ultima sancțiune. În plus, poate fi dispusă și suspendarea activității operatorului economic pentru 30 de zile.

Polițiștii de investigare a criminalității economice vor continua astfel de acțiuni și în perioada următoare, anunță IPJ Sălaj.