Amenzi de 19.000 lei pentru nepurtarea măștii de protecție

0
2093

Poliţiştii din Sălaj au aplicat, într-o singură zi, amenzi totale în valoare de 19.000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie, în cadrul unor acţiuni pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, desfăşurate împreună cu jandarmi și polițiști locali.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au vizat, în special, zonele aglomerate, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

„Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 65 de societăți comerciale, 124 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 616 persoane. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.000 lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au aplicat și polițiștii locali 10 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 1.000 lei. De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au mai desfășurat opt acțiuni punctuale, context în care au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17.500 lei”, se arată într-o informare de presă dată publicităţii sâmbătă, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.