Ameninţarea cu bombă, trimisă prin e-mail, a venit din interiorul liceului.
Directorul adjunct al liceului Alesandru Papiu Ilarian, Olimpia Paul, solicită ajutorul poliţiei vineri in jurul orei 11,00, apeland 112, in urma unui mesaj primit in biroul direcţiunii, care anunţa plasarea unei bombe in incinta liceului.
Potrivit Olimpiei Paul, de la imprimanta ce se află in biroul ei şi care este legată in reţea la toate calculatoarele din liceu a ieşit un mesaj, plin de greşeli de ortografie, care suna in felul următor: „Dacă vreţi să traţi ieşiţi din şcoală. Am pus o bombă in şcoala API”. Aceasta a menţionat că mesajul a venit inainte de pauza mare, iar in minutele imediat următoare a chemat poliţia. Intervenţia poliţiei a durat aproximativ o oră şi jumătate, nefiind necesar ca elevii să fie evacuaţi din incinta liceului in tot acest timp.
In urma apelului la 112 făcut de Olimpia Paul, s-au deplasat la faţa locului poliţişti din cadrul Biroului de arme, explozivi şi substanţe periculoase, ai poliţiei municipale şi SRI. Alarma a fost falsă, potrivit purtătorului de cuvant al IPJ Sălaj, Mariana Cristea. Din primele cercetări ale poliţiei a reieşit că mesajul a fost trimis prin e-mail de pe un calculator din interiorul liceului.
Directorul adjunct al liceului apreciază că cineva „a vrut probabil să se distreze”, menţionand că şi in urmă cu patru ani a mai avut loc un incident similar.
Surse din interiorul liceului spun că intervenţia poliţiştilor nu a trecut neobservată, insă panica in randul elevilor a fost evitată. Intrebaţi de elevi ce se intamplă, profesorii au explicat că este doar o acţiune de rutină a poliţiei.
In cadrul liceului sunt şase labo-ratoare de informatică, iar numărul elevilor depăşeşte 1100. Insă, potrivit aceloraşi surse, vineri, doar in două laboratoare s-au desfăşurat ore de informatică.