septembrie 25, 2023

Amendă de 2.900 de lei pentru foliile auto neomologate

0

Potrivit Codului Rutier, este interzis să folosești folii auto în timpul deplasării pe drumurile publice. Șoferii pot fi opriți în trafic dacă nu respectă această regulă.

Foliile auto sunt folosite, în general, pentru reducerea luminozității în interiorul mașinii, intimitate sau pentur un aspect plăcut. Însă, sunt și cazuri în care foliile pot fi periculoase, motiv pentru care există clarificări precise în acest sens.

Numai foliile auto conforme cu ghidul de cerințe tehnice oferite de Registrul Auto Român (RAR) sunt permise. Putem folosi numai folii auto omologate. Cei care nu respectă această regulă riscă să fie opriți în trafic și sancționați cu amenzi de până la 2.900 de lei.

Pentru a evita astfel de situații, șoferii trebuie să aplice foliile auto numai în atelierele autorizate de RAR, instituția care emite și documentele de omologare.

Atunci când sunt opriți în trafic, șoferii trebuie să prezinte o declarație de conformitate și un certificat de garanție. Certificatul de înmatriculare poate fi reținut în cazul în care foliile nu sunt omologate.

Codul rutier – amenzi de până la 2.900 de lei

Conform noilor reguli din Codul Rutier, șoferii care se urcă la volan nu au voie să lipească nimic pe parbriz, care poate estompa sau împiedica vizibilitatea, precum iconițe, cruci, CD-uri sau jucării de pluș. Este interzisă afișarea de fotografii pe geamurile laterale sau pe parbriz.

Clasa a IV-a de sancțiuni prevede amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Șoferii care încalcă aceste reguli riscă amenzi între 1.305 și 2.900 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut