noiembrie 27, 2022

Ambulanta Salaj a fost prezenta cu 12 oameni si o autospeciala la marsul festiv de Ziua Nationala a Servicilor Judetene de Ambulanta

Serviciul Judetean de Ambulanta Salaj a participat cu 12 delegati – medici, asistenti medicali si ambulantieri -, dar si cu o autospeciala de intervenetie, la marsul festiv care a avut loc vineri, 28 iulie, de Ziua Nationala a Servicilor Judetene de Ambulanta, in Bucuresti. 

Marsul festiv, cu 45 de salvari, a avut loc cu prilejul aniversarii a 111 ani de existenta a Serviciului de Ambulanta din România pe traseul bd. Basarabia – Piata Victoriei — Calea Victoriei — Piata Revolutiei — Piata Natiunile Unite – Piata Constitutiei — bd. Unirii — intrare Stadion National Arena.
Cristian-Vasile Grasu, secretar de stat în Ministerul Sanatatii, a spus la eveniment ca, anul trecut, mai mult de 5 milioane de apeluri înregistrate la 112 au fost directionate catre serviciile de ambulanta.
La eveniment a fost prezent si deputatul salajean Liviu Balint, fost manager al Serviciului Judetean de Ambulanta Salaj, care a avut si initiativa organizarii anul acesta in Salaj a Concursului National de Ambulanta.
“Am fost invitat de catre Federatia Nationala Sindicala Ambulanta din partea Parlamentului Romaniei, ca reprezentant al Comisiei de Sanatate. {in sa le urez La Multi Ani tuturor salvatorilor de vieti si reamintesc ca, in luna noiembrie a acestui an, Concursul National de Ambulanta va avea loc in Salaj. Vor participa toate serviciile judetene de ambulanta din tara. Concursul consta in verificarea aptitudinilor salvatorilor de vieti: medici, asistenti medicali si ambulantieri. Ma bucura si ma onorează sa fiu organizatorul acestui eveniment, deoarece o sa le putem arata celor veniti din intreaga tara locurile frumoase din judetul nostru”, ne-a declarat deputatul Liviu Balint. Deputatul salajean a cerut vca Salajul sa fie organizator, in cadrul Consiliului National al Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta din Romania ce a avut loc in perioada 29 martie – 2 aprilie la Sinaia. Anul trecut, competitia a fost organizata la Sibiu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *