Ambasadorul SUA, Hans Klemm, va inaugura la Zalau un raft cu carti americane la Biblioteca Judeteana

0
16

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, vine marti la Zalau pentru comemorarea victimelor Holocaustului, dar si pentru a dona Bibiliotecii Judetene "Ionita Scipione Badescu" o colectie impresionanta de carti. 

rn

Reprezentantii biliotecii publice vor amenaja un stand special cu literatura americana, in cadrul Sectiei de “mprumut pentru tineri si adulti din Cladirea "Transilvania".
"American Shelf", sau Raftul American, va fi inaugurat marti, 30 ianuarie, de la ora 8:30, in prezenta diplomatului american.
"Donatia de carte cuprinde o serie larga de lucrari din literatura americana clasica si contemporana, literatura pentru copii si tineret, lacrari de metodica a predarii limbii engleze, materiale pentru perfectionarea cunoasterii limbii engleze, continuarea studiilor in SUA, precum si carti despre politica externa, istoria si geografia Statelor Unite. Colectia ofera acces la resurse despre SUA, cultura si valorile americane. Contisideram acest gest ca o continuitate a proiectelor pe care institutia salajeana le-a dezvoltat cu Statele Unite ale Americii in perioada 2002-2019", spun reprezentantii Biblioteciii Judetene "Ionita Scipione Badescu" Zalau.
Asemenea "Rafturi Americane" cu carti au fost donate si altor biblioteci din tara. Ele fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a initiat Ambasada SUA în România si completeaza cele noua "Colturi americane". "Rafturile americane" si "Colturile americane" ofera resurse de informatie autorizata despre SUA si cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în SUA si învatarea limbii engleze. De asemenea, ele sunt spatii de cunoastere si dialog despre valorile americane si problemele cu care se confrunta omenirea. "Raftul American" va contribui la consolidarea Parteneriatului Strategic S.U.A. – România printr-o mai buna întelegere a istoriei si culturii Statelor Unite ale Americii, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Americii la Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.