Ambasadorul României în Ungaria promite dezvoltarea relațiilor economice ale Sălajului cu țara vecină

Ambasadorul României în Ungaria promite dezvoltarea relațiilor economice ale Sălajului cu țara vecină
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Excelența Sa Gabriel-Cătălin Șopandă, ambasadorul României în Ungaria, alături de consilierul economic al misiunii diplomatice, Horia Mintaș, s-a aflat, vineri, 24 martie, într-o vizită de lucru în județul Sălaj.

La sediul Consiliului Județean Sălaj, au avut o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ, iar discuțiile au vizat identificarea de noi oportunități de dezvoltare a companiilor din Sălaj în țara vecină, atragerea de investitori maghiari în zonă, precum și posibilitățile de promovare turistică a Țării Silvaniei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Îi mulțumesc Excelenței Sale pentru vizita făcută și pentru deschiderea în ceea ce privește consolidarea relațiilor economice dintre antreprenorii sălăjeni și cei din Ungaria. În cadrul întrevederii pe care am avut-o i-am prezentat particularitățile județului nostru și oportunitățile pe care le oferă Țara Silvaniei. Am făcut, astăzi, un pas important în direcția colaborării dintre mediul de afaceri din Sălaj și cel din Ungaria și sunt convins că un dialog dinamic va contribui la crearea de parteneriate solide”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

În semn de apreciere pentru implicarea în mijlocirea legăturilor antreprenoriale dintre oamenii de afaceri sălăjeni și cei maghiari, președintele Dinu Iancu-Sălăjanu i-a oferit Excelenței Sale simbolul “Porta Praetoria”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În cadrul vizitei sale în Sălaj, Excelența Sa a vizitat Casa Memorială “Iuliu Maniu” de la Bădăcin, după care s-a întâlnit cu primarul orașului Șimleu Silvaniei, Mihai-Cristian Lazăr, și a vizitat Fabrica de Mobilă Simex, respectiv Podgoria Silvania.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *