decembrie 3, 2022

Ambasadorul Kazahstanului la Bucuresti, In vizita la Criseni

Joi, 27 iunie, primarul comunei Criseni, Calin Morar a fost gazda ambasadorului Republicii Kazahstan, excelenta sa Daulet Bastrashev. Ambasadorul este pentru prima data Intr-o vizita oficiala In judetul Salaj. Subiectul principal de discutie a fost deblocarea lucrarilor de canalizare, un proiect de investitii blocat de vechea administratie. Ambasadorul a fost servit cu placinte traditionale pe plita cu brAnza si smAntAna, dar a si gustat dintr-un soi special de palinca de Criseni.

rn

Dupa ce oficialii s-au asezat la masa, discutia a fost deschisa de excelenta sa Daulet: "V-am promis ca vin In localitatea dumneavoastra si vrea sa cunosc daca problema s-a rezolvat sau nu.", a declarat ambasadorul Daulet Bastrashev.

rn

Primarul comunei Criseni, Calin Morar a oferit taote detaliile lucrarilor din teren: "In acest moment nu. Sunt documentele, acordul este Incheiat. Probleme sunt vizavi de licitatia, de constructorul care trebuie sa vina In comuna Criseni. Exista deja o luna si jumatate, timp In care se poarta o discutie Intre RomInserv si viitorul constructor. Firma RomInserv Isi face propria licitatie vizavi de constructorul care va veni In comuna Criseni pentru remediere. Sunt procedurile lor si Ii asteptam sa le finalizeze. Conform acordului, comuna Criseni are obligatai de a pune acel diriginte de santier care sa supravegheze lucrarile. Ultima discutie am avut-o luni, cu directorul RomInserv si mi-au spus ca se apropie de finalizarea procedurilor de licitatie, negocieri legate de pretul pe care-l cere constructorul, care este destul de mare. Cred ca daca domnul ambasador ar lua din nou legatura cu conducerea RomInserv, lucrurile ar fi deblocate. Este deja iulie imediat si noi am crezut ca undeva prin mijlocul lunii iunie ne vom apuca de lucrari. In ianuarie am fost la domnul ambasador si Ii multumim pentru modul In care ne-a primit si modul In care a reusit sa detensioneze situatia. Din 2011 nu s-a mai facut un metru de canalizare In comuna Criseni. Din tot ce a depins de domnul ambasador a facut si cred ca o sa-i ramAn dator o viata Intreaga."

rn

Ambasadorul a promis ca pAna la expirarea mandatului, problema canalizaarii din Criseni se rezolva: "Miercuri l-am invitat pe directorul RomInsev la o discutie si o sa Incerc sa misc lucrurile. Potrivit legilor In vigoare, ambasadorii Kzahstanului stau maxim 5 ani Intr-o tara. Eu In septembrie Implinesc 5 ani si mi-ar placea ca Inainte sa plec din RomAnia, aceasta problema sa fie rezolvata. Toata corespondeta o veti purta cu domnul consul de la Cluj, care raspunde de toata Transilvania. "

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *