Centrul National de Referinta pentru Gripa din cadrul Institutului National Cantacuzino a anuntat, luni, Ministerul Sanatatii ca, a confirmat prin teste de laborator inca doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal AH1N1, fiind vorba de doua femei, internate in prezent la Institutul „Matei Bals”.
Cele doua femei sunt o tanara de 28 de ani care a sosit de la New York, in 29 mai, si mama acesteia, in varsta de 56 ani, care a luat virusul de la fiica, prin transmitere secundara, informeaza, luni, Ministerul Sanatatii. Tanara este rezidenta la New York, unde este avocat, iar mama ei locuieste in Sectorul 2 din Bucuresti. Cele doua femei sunt internate la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”, din Capitala, unde s-a inceput administrarea terepiei cu antivirale.
Starea generala a pacientilor este buna, potrivit sursei ctate. Medicii au inceput investigatiile epidemiologice pentru stabilirea contactilor celor doua paciente.
In ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 32 de cazuri noi de gripa AH1N1, totalul ajungand la 557. Cele 32 de cazuri noi au fost inregistrate astfel: primul caz in Cipru, 2 cazuri in Belgia, 15 in Marea Britanie, 5 in Germania, 6 in Franta si cate un caz in Finlanda, Suedia si Irlanda