septembrie 24, 2023

Alin Prunean, atac usturător la PSD: “Ies minciunile la iveală precum bancnotele din buzunarul lui Marcel Ciolacu”

4

Ironie usturătoare la adresa reprezentanților PSD în plenul Camerei Deputaților, luni, la dezbaterea moțiunii simple depusă de social-democrați împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Protagonistul a fost deputatul sălăjean Alin Prunean (USR-PLUS).

”Nu e săptămână în care PSD să nu inventeze vreo acțiune menită să destabilizeze bunul mers al lucrurilor în speranța că lumea o să uite ce a făcut cât a fost la guvernare. Din păcate pentru cei de la PSD, le ies minciunile la iveală precum bancnotele din buzunarul lui Marcel Ciolacu”, și-a început Alin Prunean tirada la adresa social-democraților.

Agricultura, cenușăreasa guvernărilor din România

Deputatul sălăjean le-a reproșat celor de la PSD că aproape săptămânal se pierde vremea cu astfel de nimicuri precum moțiunile simple, sugerând că probabil PSD nu se poate concentra atunci când vine vorba de lucruri serioase. ”Nu îi interesează ce trebuie făcut pentru repararea greșelilor făcute de guvernul PSD sau cât de greu este să gestionezi o pandemie și o criză sanitară mondială. Ce să mai vorbim despre punerea României pe o direcție corectă din punct de vedere economic. Ei depun moțiuni la adresa miniștrilor pentru că este evident că altceva nu știu să facă. Totuși, trebuie să respectăm procedura și să discutăm, vrând nevrând, încă o moțiune inutilă depusă de PSD”, a spus Prunean.

Reprezentantul Sălajului a cerut să se discute în context unde suntem astăzi, din perspectiva agricolă.

”Ani în șir, domeniul agricol a fost o cenușăreasă a guvernărilor din această țară. Miniștri dintre cei mai bizari au ajuns la agricultură pentru că, nu-i așa, oricine se pricepe să împartă la agricultori subvenții de la Uniunea Europeană. Altfel nu îmi explic cum de au fost miniștri Petre Daea și Ilie Sârbu de la PSD. Bănuiesc că singura lor calificare era să împartă banii europeni aduși de alții fără să se gândească și la cum să dezvolte domeniul astfel încât să îl facă performant. Discursuri pretențioase și lipsite de substanță am tot văzut la PSD. Dacă îi întrebi despre agricultură, li se umflă portofelul de mândrie și decretează că suntem grânarul Europei. În schimb, au distrus zootehnia românească prin proasta gestionare a crizei de pestă porcină africană, deși aveau pe masă planul necesar pentru combaterea ei. Nu-l suspectez nicio secundă pe Petre Daea că ar fi citit vreo hârtie sau vreun document. A muncit după ureche și a trecut fluierând printr-un mandat lipsit de performanțe și plin de dezastre”, a punctat Alin Prunean.

Prunean acuză ipocrizia PSD pe subiectul irigațiilor

Revenind la moțiunea dedicată agriculturii, Alin Prunean susține că, deși cei de la PSD se arată îngrijorați de situația sistemului național de irigații, îi suspectează de ipocrizie.

”România are încă din 2016 un Program Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații. Dacă Petre Daea ar fi citit atunci ce avea de citit, ar fi aflat că era prevăzut în el peste un miliard de euro pentru adaptarea agriculturii la schimbările climatice și reducerea efectelor acestora asupra producției agricole. Și dacă ministrul dumneavoastră ar fi fost în stare, atunci, să citească ce a primit pe birou, ați fi știut astăzi că prin acest program s-ar fi reabilitat sistemele de pe aproximativ două milioane de hectare. Dar nu am ajuns acolo nu pentru că ne fură străinii țara, ci pentru că are PSD grijă să o distrugă. Sunteți înclinați spre demagogie și minciună, domnilor parlamentari PSD. Poate o să aveți totuși curajul să recunoașteți ceea ce ați făcut și să vă despărțiți de trecutul dumneavoastră sulfuros. Spun asta pentru că, din cauza modului în care ați gestionat programul, s-au cheltuit doar 10% din suma alocată și un sfert din suma pentru paza instalațiilor când, de fapt, ar fi trebuit construit un întreg sistem”, a atacat deputatul de Sălaj.

Acuze cu privire la exportul de animale vii

Tirada deputatului Alin Prunean a atins și subiectul exporturilor de animale vii.

”Sunteți la fel de vinovați și de situația în care se găsește exportul de animale vii pe distanțe lungi. Suntem pe locul doi în Uniunea Europeană după numărul de ovine crescute, dar suntem la coadă după valoarea exporturilor. Nu vă interesează că asta se traduce în pierderi și subdezvoltare pentru crescătorii de oi români. Nu vă pasă că în mandatul dumneavoastră a avut loc o tragedie de proporții în care aprope 15.000 de animale mureau prin înecare și asfixiere, ceea ce ne-a dus din nou în atenția întregii lumi ca fiind o țară care e mereu prinsă pe picior greșit de crize pe care nu le anticipează și nu știe să le gestioneze. Nu ați făcut nimic pentru crescătorii de animale autohtoni și nu ați dat doi bani pe dezvoltarea infrastructurii și logistică necesare pentru exportul de carcasă. Sunt convins că nu aveți nici cea mai mică idee despre ce vorbesc, pentru că nu vă interesează în niciun fel starea agriculturii românești”, i-a acuzat Prunean pe reprezentanții PSD și, în același timp, și-a arătat susținerea față de ministrul Adrian Oros, însă condiționat.

Pro Adrian Oros, dar fără cecuri în alb

Alin Prunean a vorbit în numele grupului parlamentar USR-PLUS, însă l-a avertizat pe ministrul Agriculturii că, votând împotriva moțiunii PSD, nu înseamnă că primește un cec în alb sau că parlamentarii partidului său nu vor fi extrem de atenți cu ceea ce se întâmplă în agricultura românească.

”Am decis să îl susţinem pe ministrul Adrian Oros, pentru că, împreună, dorim să punem în practică ceea ce ne-am asumat în programul de guvernare, precum consolidarea fermelor de familie, sprijinirea formării de asociații agricole, demararea Programului Agri-Invest, dezvoltarea infrastructurii de irigații, corectarea deficitului balanței comerciale, promovarea produselor locale românești şi reformarea celor două agenții de plăți în agricultură – Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). I-am cerut totodată ministrului Adrian Oros să nu uite de restanţele la subvenţionarea motorinei pentru trimestrele III şi IV din 2020 şi cele pentru culturile de primăvară, afectate de secetă. Suntem şi la bine şi la greu împreună, iar bine pentru mine înseamnă să fim alături de agricultori, de toţi agricultorii”, a concluzionat Alin Prunean și pe pagina sa de Facebook.

Social-democraţii au depus, săptămâna trecută, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, intitulată “Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”. Votul final va fi dat miercuri.

4 thoughts on “Alin Prunean, atac usturător la PSD: “Ies minciunile la iveală precum bancnotele din buzunarul lui Marcel Ciolacu”

  1. In sfirsit sa gasit un Salajan , care se da zice el mare destept ! dar sa nu uite ca Daea il baga un buzunar in privinta inteligentei ! Pentru asta sa dus in parlament sa minteasca mult si sa primeasca bani multi pentru minciuni ?

  2. Toți netrebnici și impostorii au ajuns in Parlament! Cel mai bun exemplu ete cel care face referire articolul de mai sus!👎

  3. Una dintre strategiile actualei guvernari,cu infiltratii PDL in PNL pe post de profesori, este sa abata atentia de la nepriceperea lor si dezastrul in care au adus tara,aratand cu degetul spre actiuni parlamentare legale pe care ei le faceau cu brio cand aveau ,,ciocul mic”.Parlamentarul nostru de Salaj,neavand idei despre ce-ar trebui de fapt sa faca in legislativul tarii,continua sub o umbrela politica controversata,sa infecteze spatiul public cu ineptii ce incita la ura si intoleranta.Nu pentru asta esti acolo baiete!Mai bine ai justifica cele 20 de miliarde de euro imprumutati de cand concubinajul vostru conduce tara.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut