Alimente expirate si prin… sate

Cateva persoane din comuna Sig s-au plans Protectiei Consumatorilor Salaj ca de la un magazin din localitate au cumparat diverse alimente care aveau termenul de valabilitate depasit. In urma sesizarilor primite, o echipa de inspectori au mers in control la Sig saptamana trecuta. Primul magazin verificat a fost al FEDERALCOOP. Inspectorii au gasit aici paste fainoase expirate in cantitate de 2,5 kg, trei litri de bere care, de asemenea, era trecuta de termenul de valabilitate, dar si doua vopsele pentru zugravit cu aceeasi problema. Iar cateva pachete de margarina care mai erau expuse vanzarii nu erau pastrate la temperatura impusa de producator. Magazinul nu avea afisat un orar de functionare si nici macar numarul de telefon al consumatorului la care se pot face reclamatii. Produsele au fost oprite de la comercializare, iar unitatea in cauza va primi, potrivit inspectorilor, o amenda cuprinsa intre 2.000 si 4.000 de lei.
La magazinul societatii Com Darina SRL din aceeasi comuna s-au gasit doua pungi cu carne de pui pe al caror ambalaj lipsea traducerea in limba romana. Acestea au fost oprite temporar de la vanzare pana la intrarea in legalitate. Totodata, s-a constatat lipsa verificarii metrologice a cantarului. Patronul va primi un avertisment pentru aceste nereguli.
Numarul de telefon al consumatorului lipsea si din magazinele SC Vasi Pop Com SRL Sig si SC Savamari SRL din Ban, comuna Banisor. Acesta din urma nu avea nici informatiile pentru consumatori privind deseurile de echipamente electrice si electronice, iar inspectorii vor aplica un avertisment.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *