Alianța lui Dragnea are mii de adepți în Sălaj. Vlad Gălățeanu: ”E despre patriotism și identitate națională. Acolo-s”

Alianța lui Dragnea are mii de adepți în Sălaj. Vlad Gălățeanu: ”E despre patriotism și identitate națională. Acolo-s”

Pe scena politică sălăjeană a luat ființă un nou partid – Alianța pentru Patrie, Sălajul numărându-se printre primele 10 județe în care formațiunea creată de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu are structură județeană la doar câteva ore de la lansarea oficială a platformei-program.

Cei care coordonează activitatea de organizare a APP Sălaj sunt foștii social-democrați Vlad Gălățeanu și Ildico Domuța, dar și Sorin Sabău.

Vlad Gălățeanu a declarat pentru Graiul Sălajului că în primele trei zile de la lansarea platformei și după mediatizarea modalității de înscriere s-au înregistrat peste trei mii de sălăjeni în APP Sălaj, dar că va dura procedura de organizare internă.

”Înscrierea on-line este doar o etapă. Sunt peste trei mii de sălăjeni care au completat formularul de înscriere pe platformă, dar mai durează până când ne organizăm așa cum trebuie. Sunt convins că numărul celor care ni se vor alătura va fi semnificativ mai mare”, a spus Gălățeanu.

Cât despre plecarea sa din PSD Sălaj, Vlad Gălățeanu a declarat că experiența acumulată în rândurile social-democraților îi va folosi pe deplin în noua organizație și că motivul real al înscrierii în Alianța pentru Patrie este regăsirea deplină în ideologie.

”Am stat 20 de ani în PSD, am ocupat diverse funcții și am decis că acesta este pasul pe care trebuie să-l fac în acest moment – să fiu alături de politica dusă de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu. Mă regăsesc deplin în platforma-program și în ideologia acestui partid. În Alianța pentru Patrie este vorba de România și depre români. Este un partid naţional care sustine patria, familia, identitatea și mândria națională, bunăstarea fiecărui român și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român. Acolo-s și eu! Sunt patriot și consider că, dacă acest partid nu va funcționa, s-a stins orice luminiță pentru România”, a declarat Vlad Gălățeanu.

Potrivit site-ului oficial al Alianței Pentru Patrie ”APP este o formațiune politică loială poporului român, care se angajează total pentru promovarea valorilor și intereselor sale vitale; pentru afirmarea onestă a conceptului de românism și românitate, atât în spațiul de existență al națiunii române, ca întreg, cât și în dialogul universal cu celelalte popoare.

Se adresează, prin întreaga sa activitate politică, tuturor categoriilor sociale, cetăţenilor, care sunt mândri că sunt români și care vor să se implice în salvarea și redobândirea independenței națiunii noastre, prin unirea ideilor, energiilor, aspirațiilor și competențelor în jurul și în slujba valorilor în care credem împreună. Credem în valorile fundamentale care stau la baza civilizației moderne, în dreptul și destinul României și al românilor de a trăi în libertate și prosperitate. Credem în statul social și solidaritatea socială, așa cum sunt definite în Constituția României. Credem în economia de piață liberă, în proprietatea privată, în concurența loială și spiritul antreprenorial românesc. Credem în democrația reală, în libertatea individuală, în justiția liberă și egalitatea în fața legii”, arată inițiatorii platformei-program.

Până în momentul de față, APP are structuri și date de contact pentru 15 județe:  Alba, Arad, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Ilfov, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea,  dar și în sectoarele 3, 4 și 5 din București, Pentru Diaspora, există structuri în Anglia, Austria, Belgia, Franța, Germania, Israel, Italia, Spania, Turcia, iar coordonatorul general pentru diaspora este George Badea. La Bihor, partidul lui Dragnea este condus de Lilla Boglarka Debelka. Ea a fost președinte PSD Diaspora și a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă.

About Author

4 Comments

 1. Florean Andrei

  Trebuie spus lucrurilor pe nume, psd a ajuns un partid infestat de serviciile neamțului, este supus neamțului. Nu întâmplător și-a trădat propriul electorat și sprijină guvernul scîrț. Psd va plăti această trădare, mulți psd-ști vor trece la noul partid !

 2. luis

  Ha ha ha, am ras cu lacrimi. Un partid care sa se ocupe si de “populime”. Ha ha ha

 3. X

  Fulminant!? După cum pretinde, în cîteva zile se înscrie tot Sălajul. Cine l-o fi învățat că privitul în jos și lateral atrage adepți? Da’ ce v-ați mai grăbit să publicați așa ceva!

 4. pop

  doar atat..DUPA FUNAR SI VADIM..a resarit A U R…amu vine codrinel cu jerpelitii lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *