ianuarie 31, 2023

Alexandru Welther a primit patru ani de inchisoare

Welther a fost judecat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, refuzul de a se supune recoltării probelor biologice, conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat


Alexandru Welther a fost conadmnat definitiv de magistrații Curții de Apel Cluj la pedapsa de patru ani cu închisoare pentru teribilul accident mortal din Crasna din seara zilei de 26 aprilie 2013. Judecătoria Șimleu Silvaniei l-a condamnat la patru ani de detenție pe 28 aprilie 2015. Welther Alexandru a făcut însă recurs la Curtea de Apel Cluj. Magistrații care au judecat apelul au respins însă cererea lui Welther, astfel că tânărul este începând de ieri, 7 ianuarie, în arest. Hotărârea Curții de Apel este definitivă.

Procesul lui Alexandru Welther a durat nu mai puțin de trei ani. Acuzațiile ce îi sunt aduse tânărului, acum de 26 de ani, sunt ucidere din culpă (art.178 C.p.) părăsirea locului accidentului, refuzul de a se supune recoltării probelor biologice, conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.
Welther nu este străin de regimul de detenție. Acesta a fost încarcerat preventiv prima dată pe data de 28 aprilie 2013, însă după doar două luni, pe 3 iulie, Welther a scăpat de arest. De atunci și până ieri acesta a fost liber.

Filmul accidentului care a îngrozit Sălajul

Cristian Lung, un tânăr de 23 de ani din Zalău, și-a pierdut viața în accidentul îngrizitor petrecut pe 26 aprilie 2013 în jurul orei 19.15 în localitatea Crasna.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea, Alexandru Welther circula pe drumul județean 191C din direcția Zalău. În centrul localității Crasna, la intersecția cu DJ 108G, șoferul a pierdut controlul mașinii din cauza vitezei, intrând în coliziune frontală cu un stâlp de iluminat public, stop_coloana după care s-a oprit în afara carosabilului. Tânărul de 23 de ani decedat, Cristian Lung, se afla pe bancheta din spate a mașinii conduse de Welther. A murit pe loc în urma impactului, iar șoferul a suferit răni ușoare. Alexandru Welther a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. Acesta a fost prins la scurt timp de către polițiști și a refuzat testarea cu aparatul alcool-test și recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Martorii oculari susțineau atunci că victima era imobilizată pe bancheta din spate a mașinii în care se afla și că avea grave leziuni în zona capului. Tânărul împlinise vârsta de 23 de ani în 18 aprilie, cu doar opt zile înainte de tragedie

Alexandru Welther era cunoscut ca un împătimit al vitezei

În cercurile pe care le frecventează, Alexandru Welther este cunoscut ca un șofer căruia îi place să conducă cu viteză. De altfel, martorii oculari de la nefericitul accident din Crasna spuneau că mașina avea viteză “peste orice limită”.
Într-un video de 46 de secunde postat pe internet în 2008, Alexandru Welter prezenta caii putere a unui BMW 645, ziua în amiaza mare, în intersecția de la Galeriile Meseș. Șoferii participanți la trafic și pietonii de pe marginea drumului asistau șocați la demonstrarea de forță a mașinii lui Alexandru Welther. Unele comentarii de la filmuleț anticipau accidentul din aprilie 2013: “sunt destui ca el, de aceea sunt atâtea victime”. În aceleași comentarii de atunci alții îl lăudau “cât e de smecher”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut