Alexandru Rad aduce în Sălaj Cupa României la Karting

Sălăjeanul Alexandru Rad, în vârstă de 13 ani, este marele câștigător al Cupei României la Karting, la categoria Junior. Competiția, care a adunat la start peste 100 de piloți din România, Ucraina, Republica Moldova și Bulgaria, s-a desfășurat în weekend, pe circuitul de la Prejmer, județul Brașov.

În ciuda condițiilor meteo, pilotul s-a impus categoric pe parcursul celor de trei zile de antrenamente, calificări și curse, fiind permanent pe prima poziție.

În România, este prima competiție majoră a anului și precede Campionatul Național de Karting.

Pilotul sălăjean se pregătește acum pentru o nouă provocare, FIA Karting Academy Trophy. Este al doilea an consecutiv în care Alexandru Rad a fost nominalizat de către Federația Română de Karting să reprezinte România la una dintre cele mai importante competiții de profil din lume.

FIA Karting Academy Trophy, competiție organizată de Federația Internațională de Automobilism, s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, un veritabil instrument de detectare a tinerelor talente în domeniul sporturilor cu motor. Piloții de Formula 1 Charles Leclerc, George Russell și Esteban Ocon sunt foști concurenți la FIA Karting Academy.

FIA Karting Academy Trophy prespune confruntarea a peste 50 de tinere talente, cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, din toată lumea, pentru ca cei mai buni dintre cei buni să aibă ocazia de a se face remarcați și de a-și urma cariera dorită în karting sau motorsport, cu oportunități mai mari.

Fiecare țară a putut desemna un singur sportiv pentru participarea la această competiție de talie mondială, care include opt curse, pe mai multe circuite din diferite țări.

În 2023, Alexandru Rad a fost vicecampion național la Karting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *