decembrie 6, 2022

Alexandra Ciule: ”Ne vom sluji patria în numele jurământului depus într-un octombrie al lui 2021”

124 studenți din anul I la Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” din Brașov au depus joi, 22 octombrie, jurământul de credință față de țară, în cadrul unei ceremonii militare, organizate pe platoul instituției. Printre studenții de frunte ai Academiei se regăsește și o tănără din Zalău, Alexandra Ciule, care a fost admisă în vara acestui an la specializarea Rachete și artilerie antiaeriană.

Alexandra a ținut un discurs emoționant, publicat și pe pagina oficială a instituției militare:

”Sub devize mărețe, începem astăzi un nou capitol, pictat în culorile Tricolorului. Este o zi plină de însemnătate pentru noi, cei care astăzi am jurat credință patriei, înrolându-ne în marea familie a Armatei României.

Emoționant, puternic, de impact. Acestea sunt cuvintele care descriu dimineața noastră, cea a studenților de anul I din Academia Forțelor Aeriene <Henri Coandă>.

Pasul cel mai important a fost făcut, iar drumul pe care îl vom urma, deși este unul sinuos, nu ne împiedică din a ne sluji patria în numele jurământului depus într-un octombrie al lui 2021.

Avem speranțe, idealuri și vise; pe toate le-am încununat în această dimineață sub glasul unitar ce răsuna <Jur să imi apăr țara, chiar cu prețul vieții!>. Momentul nostru a fost unic prin însemnătate, motiv pentru care ne vom lăsa ghidați de amintirea lui, atât în perioada Academiei, cât și în viitorii ani ai carierei noastre”, spune tânăra Alexandra.

Aceasta a absolvit cu brio, în vara acestui an, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, pe parcursul studiilor preuniversitare, atât în liceu cât și în gimnaziu, fiind premiantă la olimpiadele și concursurile școlare.

La evenimentul de depunere a jurământului a viitorilor militari au participat locțiitorul pentru Operații și instrucție al șefului Statului Major al Forţelor Aeriene – General de flotilă aeriană Iulian Pațilea; șeful Serviciului/ Direcției audit intern – Gabriela Stoian; Prefectul judeţului Braşov – Cătălin Văsîi, comandanţii unităţilor şi structurilor din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale din garnizoana Braşov și reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Ceremonia de la sediul Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă” a fost organizată cu respectarea normelor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 și a fost transmisă în direct pe paginile de Facebook MapN și AFAHC.

”Depunerea Jurământului militar reprezintă ceremonia prin care se consfințește legământul de credință față de patrie și popor al tinerilor care au ales cariera militară. Este un moment emoționant în care, sub faldurile drapelului, studenții anului I trăiesc emoția primirii în rândurile ostașilor români.

Mult succes în carieră celor care astăzi au depus Jurământul Militar!”, spun reprezentanții Academiei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *