Sălăjeanul Alex Rad, pe podium la Cupa României!

0
629

Pilotul sălăjean Alexandru Rad, în vârstă de 11 ani, a debutat fulminant la noua categorie – Junior OKJ, în cadrul Cupei României, organizată de Federația Română de Karting. Duminică, 8 mai, Alexandru Rad s-a clasat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, după o cursă în forță, marcată de o serie de incidente și abandonuri.

Deși a concurat pentru prima oară într-un kart cu motor din clasa OKJ, mult mai puternic și mai greu de stăpânit, sălăjeanul nostru și-a forțat limitele, astfel că, duminică, pe circuitul AMCKART din București, micul Hamilton a „mușcat din asfalt” și a terminat cursa pe poziția a treia.

Trofeul i-a fost înmânat de către președintele Federației Române de Karting, Vlad Haralambie, care l-a felicitat pentru reușita sa.

O victorie importantă pentru palmaresul sportivului, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, dar și pentru moralul său, având în vedere că a fost cursa de debut la categoria Junior OKJ, și abia a doua intrare pe circut de când a trecut la Junior.

Singurul pilot sălăjean licenţiat de către Federaţia Română de Karting evoluează începând din acest an la categoria Junior. Deşi este încă destul de mic ca şi vârstă pentru această categorie, statura ( aproape 1,60 m înălțime ) l-a obligat, practic, să treacă la categoria superioară, după ce anul tercut, la clasa Mini, a fost vicecampion național Karting Masters și marele câștigător al competiției International Karting Masters.

Cupa României este unul dintre cele mai importante evenimente din kartingul național. Competiția s-a desfășurat în weekendul 6 – 8 mai, pe circuitul AMCKART București.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.