Pilotul sălăjean Alex Rad bifează o nouă reușită excepțională, după ce, în weekend, a câștigat prima etapă din cadrul Campionatului Național de Karting.

Desfășurată în perioada 17-19 mai, pe circuitul de la Prejmer, județul Brașov, competiția a reunit peste o sută de piloți, la diferite categorii de vârstă.

Victoria lui Alex Rad vine la mai puțin de o lună de când și-a adjudecat și Cupa României, tot pe circuitul de la Prejmer.

Sportivul a fost urmat în clasament de Bogdan Cosma Cristofor, de la Gulstar Racing, și de colegul său de la Borsch Racing, Tudor Jercan, clasat pe poziția a treia.

După prima etapă din cadrul Campionatului Național, Alex Rad se află pe primul loc în clasamentul general, cu 41 de puncte, urmat fiind de Bogdan Cosma Cristofor, cu 40 de puncte, și de Tudor Jercan, cu 36 de puncte.

Următoarea etapă a competiției la avea loc la Târgu Secuiesc, pe circuitul SKAT Kart, în perioada 14-16 iunie.

Alex Rad are 13 ani, este elev în clasa a VII -a la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău și practică acest sport de la vârsta de 8 ani.

Până acum, și-a trecut deja în palmares mai multe titluri de campion și vicecampion național, precum și clasări în finală la competiții internaționale de prestigiu.

Sportivul este desemnat să reprezinte România, pentru al doilea an consecutiv, la FIA Karting Academy Trophy.