decembrie 9, 2022

Alesii tarii, interdictie sa incheie contracte cu statul pe perioada mandatului. Proiectul a trecut tacit de Senat

Persoanele care vor candida ori care sunt alese in urma unor scrutinuri, precum cele prezidentiale, parlamentare, locale sau europarlamentare vor semna o declaratie pe propria raspundere prin care se angajeaza ca nu vor incheia contracte cu statul pe perioada mandatului respectiv, prevede un proiect legislativ ce a trecut tacit de Senat.
"Avand in vedere dimensiunea fenomenului, practica ce a avut o mare amploare in ultimii ani, consider ca fiind oportuna instituirea prevederii ca alesii, pe perioada exercitarii mandatului, sa nu poata incheia contracte comerciale de prestari servicii, de executare de lucrari, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritatile administratiei publice locale si centrale, cu institutiile sau regiile autonome de stat ori cu societatile comerciale infiintate de autoritatile administratiei publice locale si centrale", se arata in expunerea de motive a initiatorului proiectului.
Conform proiectului, persoanele care nu depun declaratia pe propria raspundere, nu vor putea candida la alegerile respective. Momentan acest proiect nu se aplica. Este necesar votul favorabil al deputatilor si mai apoi, publicarea in Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *