decembrie 6, 2022

Alertă de Salmonella la napolitane vândute în Lidl. Cumpărătorii sunt rugați să nu le consume

Produsul ”Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“ a fost retras de pe piață joi, 6 octombrie, după anunțul publicat cu aceeași dată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Produsul este comercializat în magazinele Lidl din toată țara, iar alerta dată este pentru risc de infectare cu Salmonella. Clienții care au cumpărat produsul sunt rugați să nu-l consume și să îl returneze în magazine. Lidl a retras imediat produsul din toate magazinele, așa cum a cerut producătorul.

”Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul ”Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“, toate termenele de valabilitate şi toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium”, se arată în informarea ANSVSA.

Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza).

”Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a reacţionat fără întârziere şi a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se mai arată în anunţ.

Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt afectate de această rechemare. Lidl precizează că produsul vizat a fost distribuit în toată reţeaua de magazine.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *