Alegerile pentru Primăria Șimleu Silvaniei vor fi în 27 iunie

1
456

Autoritatea Electorală Permanentă a propus Guvernului României organizarea de alegeri parțiale anticipate în 33 de localități, printre care și în Șimleu Silvaniei, în data de 20 iunie. Proiectul de hotărâre s-a aflat joi, 13 mai, pe ordinea de zi a Guvernului, însă s-a luat decizia de a amâna adoptarea acestuia și schimbarea datei alegerilor. Astfel, este posibil ca Hotărârea de Guvern să fie adoptată la ședința de săptămâna viitoare, iar data să fie schimbată –  alegerile vor avea loc în 27 iunie 2021.

Reamintim că vacantarea funcției de primar al orașului Șimleu Silvaniei s-a produs la puțin timp după ce Septimiu Țurcaș și-a recâștigat mandatul, în urma unei decizii a Justiției, care l-a condamnat într-un proces penal. Ca interimar, până la organizarea alegerilor, a fost desemnat viceprimarul PNL, Radu Lazăr.

Până în acest moment, mai mulți potențiali candidați au fost prezentați în spațiul public de către reprezentanții partidelor politice. Cele mai mari șanse le are candidatul anunțat de către PNL, tânărul avocat Cristian Lazăr, fiul viceprimarului Radu Lazăr.  De la PSD va candida un fost liberal, Romeo Sabău. USR-PLUS încă nu a decis pe cine susține, fiind doi potențiali candidați: Mihai Oprea de la PLUS și Bob Virgil Marius din zona USR. Iar lista este, momentan, completată de candidatul independent Claudiu Tulbure, de profesie avocat. În ceea ce privește UDMR, s-ar putea ca formațiunea să nu intre în lupta pentru Primăria Șimleu Silvaniei, dacă ne uităm la competițiile electorale anterioare. Potrivit președintelui UDMR Sălaj, Seres Denes, încă nu s-a luat o decizie în această privință, urmează să aibă o întâlnire cu organizația din Șimleu și, în funcție de ce se discută pe plan local, se va lua o decizie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.