Alegerile de anul viitor se anuţă foarte sărace in alegători

Intenţia de participare la vot şi încrederea în partidele politice au scăzut dramatic, potrivit celui mai recent sondaj CIADO, din care reiese care sunt intențiile de vot ale românilor la alegerile locale şi pţarlamentare în 2016. Mai mult, faptul că peste 20 la sută dintre alegători sunt încă indecişi atunci când vine vorba despre alegeri poate crea premisele apariției unui nou partid pe scena politică din România.
Sondajul s-a efectuat în cele trei regiuni istorice: Moldova, Muntenia şi Transilvania, plus Bucureşti şi s-a dorit aflarea intențiilor de vot şi prezența la vot a electorilor. La sondaj au participat 1.157 subiecți pentru fiecare regiune, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, şi a fost realizat în perioada 17 noiembrie – 20 noiembrie 2015, scrie Vocea Transilvaniei.
Conform sondajului, în Transilvania şi Banat – care reprezintă 32 la sută din electorat la nivel naţional -, doar 44,6 la sută dintre alegători vor ieşi la vot; 47,9 la sută vor sta deoparte de procesul electoral, iar 7,5 la sută vor fi indecişi.
În Bucureşti – care reprezintă 10 la sută din electoratatul ţării -, participarea la vot va fi de 54,6 la sută; 37,9 la sută nu vor ieşi la vot, iar restul de 7,5 la sută au răspuns că nu ştiu ce vor vota.
Moldova şi Dobrogea reprezintă 25 la sută din electorat, iar sondajul arată că, la alegeri, 49,9 la sută vor merge la vot; 37,8 la sută nu vor merge, iar restul de 12,3 la sută sunt indecişi.
Muntenia şi Oltenia reprezintă 33 la sută din electorat şi, potrivit sondajului, stop_coloana 49,6 la sută vor participa la vot; 40,9 la sută au răspuns că nu, iar restul de 9,5 la sută nu ştiu.
Conform rezultatelor sondajului, În Transilvania partidul câştigător este PNL cu 39,6 la sută, urmat de PSD – UNPR (sondajul le ia împreună) cu 31,6 la sută. În Bucureşti, PNL ar câştiga ce 38,6 la sută, urmat de PSD – UNPR cu 35,6 la sută. Zona Moldovei rămâne tot roşie, social-democraţii având 38,6 la sută în sondaje, iar liberalii 33,6 la sută. Şi în Oltenia, câştigător ar ieşi tot PSD – UNPR, cu 37 la sută, faţă de PNL cu 35 la sută.

Nume sălăjene importante la alegeri
Şi în Sălaj, bătălia electorală va fi puternică. S-au anunţat deja nume grele care vor candida sau vor reveni în actualitate şi care pot oferi surprize mari la rezultatele alegerilor locale. Primarul Zalăului – Radu Căpîlnaşiu, viceprimarul Claudiu Bîrsan, primarul Şimleului – Septimiu Ţurcaş, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă – Liviu Balint, prefectul Ionel Ciunt, senatorul Gheorghe Pop, deputatul Lucian Bode, dar şi mulţi alţii vor fi prezenţi pe listele electorale din primăvara anului 2016.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *