noiembrie 27, 2022

Alegeri prezidentiale, termene si proceduri: Cati romani din strainatate s-au inscris online

Romanii din strainatate care vor sa voteze mai usor la alegerile prezidentiale din noiembrie se pot inregistra online, incepand de duminica, 28 iulie 2019, pe portalul www.votstrainatate.ro. 1.420 de alegatori au facut deja acest lucru in primele 24 de ore.
"Dintre cele doua variante disponibile, vot prin corespondenta sau la o sectie de votare din strainatate mai aproape de domiciliu sau resedinta, pana la acest moment cea mai accesata optiune este cea pentru votul prin corespondenta", potrivit unui comunicat de la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).
Foarte important! Formularele de inregistrare vor fi active pana in data de 11 septembrie 2019.
Prin urmare, "Autoritatea Electorala Permanenta face un apel catre toti cetatenii romani cu drept de vot din afara tarii sa se inregistreze pe www.votstrainatate.ro pentru a-si exercita dreptul la vot la alegerile pentru Presedintele Romaniei in cele mai bune conditii".
AEP precizeaza ca se afla in contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, urmand sa fie "demarata o ampla campanie de comunicare care vizeaza informarea corecta si eficienta a cetatenilor romani cu drept de vot din strainatate".
Intrebari si sesizari legate de procedura de preinregistrare si inscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *