Scrutinul de duminică, 9 iunie, s-a lăsat cu scandal în comuna Băbeni. Rezultatul a fost contestat, iar voturile au fost renumărate.

Primarul în funcție, Dorel Vancea de la PNL, a pierdut în favoarea Marianei Dănilă Mureșan, candidata din partea PSD. Diferența a fost de 5 voturi, iar cel care a pierdut a solicitat renumărarea voturilor.

Biroul electoral de Circumscripție nr. 7 Băbeni a respins solicitarea făcută de Dorel Vancea, care s-a adresat ulterior BEC Sălaj.

În cursl zilei de miercuri, 12 iunie, BEC Sălaj a admis solicitarea și a dispus renumărarea tuturor voturilor exprimate pentru funcția de primar al comunei Băbeni.

După renumărare, câștigătorul a rămas neschimbat.

“Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 33 Sălaj face cunoscut faptul că, în conformitate cu procesul verbal încheiat miercuri, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 7 Băbeni, cu ocazia renumărării voturilor pentru funcţia de primar la secţiile de votare din comuna Băbeni, rezultatele finale au fost identice cu cele consemnate iniţial, respectiv: Mariana Dănilă Mureşan (PSD) – 564 de voturi, Dorel Vancea (PNL) – 559 voturi şi Gheorghe Petrean (USR) – 22 voturi”, a anunțat cu puțin timp în urmă Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 33 Sălaj.