ALDE Salaj vrea sediu in Cladirea Transilvania

Cei trei consilieri locali ai celui mai slab partid reprezentat în Consiliul Local Zalau – ALDE (Partidul Conservator + Partidul Liberal Reformator) – cer printr-un proiect de hotarâre sa primeasca sediu pentru partid într-un spațiu din Cladirea Transilvania. Asta dupa ce primarul Radu Capîlnașiu a spus în repetate rânduri ca în proaspat renovata cladire de patrimoniu niciun partid politic nu va primi sediu. Proiectul de hotarâre, care e de așteptat sa nasca dezbateri în Consiliul Local între PSD + ALDE și PNL.

Consilierii ALDE se zbat pesemne sa obțina un loc frumușel pentru șeful lor salajean, deputatul Mirel Taloș, care are o decizie de la Primaria Zalau de evacuare a sediului de cabinet parlamentar și de partid de pe strada Unirii pentru ca nu și-a platit factura, deși i se cerea doar 50 de lei lunar.
Primaria Zalau a dispus la începutul anului evacuarea din sediul pe care deputatul Mirel Taloș îl deține din cauza restanței la plata chiriei. Mirel Taloș a contestat la vremea respectiva decizia Primariei Zalau, însa magistrații din cadrul Judecatoriei Zalau au dat câștig de cauza Primariei. stop_coloana
“Conform informațiilor Direcției Patrimoniu, instanța, prin sentința civila nr. 2734 /2014 definitiva și ramasa irevocabila, a dispus evacuarea cabinetului parlamentarului Mirel Taloș din spațiul proprietatea Municipiului Zalau, situat pe str. Unirii nr 15, și obligarea la plata unor sume datorate pentru ocuparea fara titlu valabil, reprezentând beneficiu nerealizat prin lipsa folosinței spațiului de catre proprietar”, a precizat Manuela Ghiuruțan, purtatorul de cuvânt al Primariei Zalau.
Nu e clar de ce Mirel Taloș nu a platit chiria de 50 de lei pe luna. În declarația de avere publicata pe site-ul Camerei Deputaților, Mirel Taloș și-a trecut o indemnizație de parlamentar de 60.372 de lei anual, ceea ce înseamna ca lunar primește “în mâna” 5.031 de lei.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *