octombrie 1, 2022

ALDE Salaj isi da examenul la alegerile europarlamentare din mai

Miercuri, 6 februarie, la sediul ALDE Salaj a avut loc o conferinta de presa la care au participat Valeriu Crisan – presedinte ALDE Salaj si Petre Ionel – presedinte ALDE Dambovita. Principala tema prezentata de cei doi lideri ai ALDE a fost alegerile europarlamentare, dar si infiintarea unei structuri teritoriale a ANANP la nivelul judetului Salaj.

rn

"In data de 06.02.2019 a avut loc la sediul ALDE Salaj din Zalau o conferinta de presa cu tema: “Implicarea ALDE Salaj in viata publica a judetului, Alegerile europarlamentare un examen important pentru ALDE ”.
La conferinta de presa au participat: Valeriu Crisan – presedintele ALDE Salaj si Petre Ionel, subsecretar de stat, vicepresedintele Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate ( ANANP), presedinte ALDE Dambovita.
In cadrul conferintei, Petre Ionel a facut o scurta prezentare a Agentiei care a luat fiinta in anul 2016. Petre Ionel a precizat ca in cadrul agentiei se completeaza organigrama la nivel national cu inca 400 de posturi iar in Salaj vom avea o structura teritoriala cu 8 posturi: 1 sef de serviciu si 7 posturi de executie. Scopul acestor structuri teritoriale este de a asigura administrarea unitara si eficienta a ariilor naturale protejate in toate zonele tarii.
In calitate de Presedinte al Filialei ALDE Dambovita si prieten declarat al Filialei ALDE Salaj, Petre Ionel a spus ca tinta ALDE la nivel national pentru alegerile europarlamentare este de 15 % cu probabilitatea de a obtine 5-6 mandate de europarlamentari ALDE.
A amintit ca ALDE a are in sondaje un procent de 12-13 % din intentia de vot a populatiei, fiind singurul partid din istoria post decembrista care nu s-a erodat la guvernare.
In ceea ce priveste aportul, vointa si puterea de munca la nivel ALDE Salaj este suficienta, a precizat Valeriu Crisan – Presedintele ALDE Salaj, spunand ca de patru luni de cand a preluat Organizatia ALDE Salaj s-au constituit organizatii locale in jumatate din comunele si orasele judetului Salaj, procesul de organizare fiind in curs de desfasurare, observand ca exista o deschidere in general a cetatenilor spre ALDE, care poate se datoreaza si unui context politic mai particular la noi in judet. Oamenii se uita la noi la ALDE din ce in ce mai mult ca la o formatiune autentic liberala de centru – dreapta si o formatiune capabila sa nu faca excese nici intr-o parte, nici in cealalta. Pe fondul fragmentarii PNL in judet, care de fapt este PDL, o parte din liderii PNL au fost trasi “pe linie moarta“ si probabil urmeaza sa-si gaseasca locul in alta parte. Anul acesta ne aflam intr-un moment decisiv pentru viitorul Romaniei, atat in plan intern cat si european. Suntem la o rascruce, iar deciziile pe care cu totii le vom lua in urmatoarele luni vor defini viitorul tarii si reprezentarea europeana a Romaniei pentru anii ce vor urma. “n privinta alegerilor europarlamentare in judetul nostru este o situatie mai grea, a spus Valeriu Crisan in conditiile in care avem trei candidati din judet. Romania are nevoie de reprezentanti in institutiile europene care se bat pentru romani, pentru drepturile lor. Aceasta va fi linia promovata de ALDE in viitorul mandat al Parlamentului European, insa pentru a fi prezenti acolo avem nevoie de implicarea tuturor membrilor ALDE. Cred ca romanii nu mai vor sa fie reprezentati in Parlamentul European de europarlamentari romani care sa voteze impotriva Romaniei. Aici as aminti un europarlamentar din Salaj care sigur se va regasi pe listele PNL si care a votat nu demult impotriva Romaniei. “l asteptam in campanie si noi si cetatenii sa ne explice de ce a votat impotriva Romaniei, situatie care nu a mai fost intalnita in Parlamentul European ca reprezentantii unei tari sa voteze impotriva propriei tari, a conchis Valeriu Crisan. Lista candidatilor ALDE pentru alegerile eruoparlamentare este in curs de finalizare, acum ne aflam in plin proces de evaluare, dar se stie ca avem deja candidati consacrati: Norica Nicolai si Renate Weber, cunoscute ca sustinatoare a luptei pentru drepturile omului.
“n aceasta saptamana, Valeriu Crisan a spus ca a avut mai multe intalniri cu antreprenorii din judet, un subiect foarte discutat a fost OUG 114/2018 aplicabila in sectorul constructii, in care antreprenorii au sesizat o serie de probleme. ALDE in calitate de partid de dreapta si implicit Filiala Salaj nu putea ramane indiferent, vom sustine in Parlament toate amendamentele aduse de catre mediul de afaceri din Salaj. “nsa de multe ori este si o chestiune de interpretare, in ansamblul ei ordonanta este buna, scopul ei este de a incerca sa mentinem in tara forta de munca calificata si sa nu mai fim furnizori pentru alte tari de forta de munca calificata ieftina, a precizat Valeriu Crisan. De asemenea, a prezentat un calcul concret al avantajelor banesti ale angajatilor, prin aplicarea ordonantei: la un salariu de 3000 de lei brut, astazi un angajat primeste 1774 lei net, iar in conditiile aplicarii ordonantei, pentru acelasi salar de 3000 de lei brut, angajatul primeste 2363 lei net, deci cu 589 lei in plus, desigur vorbim strict de sectorul constructiilor si de codurile CAEN cuprinse in ordonanta.
Cu privire la discutiile care au loc in aceste zile despre buget, acestea urmaresc ca forma finala care va fi adoptata de Guvern sa fie cea mai buna si sa multumeasca toate partile implicate, a mai spus Valeriu Crisan. Nu exista probleme in ceea ce priveste bugetul, asa cum incearca reprezentantii opozitiei sa lase de inteles. Opozitia critica fara a avea argumente si fara sa prezinte solutii concrete prin care sa-si justifice aceste nemultumiri invocate generic. Pot sa va asigur ca toti cei implicati, contribuie la realizarea unui buget care sa faca fata necesitatilor pe care Romania le are, a conchis Valeriu Crisan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.