ALDE Salaj este ruinat, iar liderul Mirel Taloș este pe cale sa faca partidul praf și pulbere

Președintele ALDE Salaj, deputatul Mirel Taloș, contestat de majoritatea membrilor importanți din propria organizație, care cer demiterea lui, duce acum un razboi deschis cu cei pe care i-a condus la dezastrul înregistrat în alegerile din 5 iunie, când ALDE nu a atins pragul electoral de 5 la suta. 

Taloș, care a scos un scor rușinos cu candidatura la Primaria Zalau, își acuza colegii, razvratiți din cauza modului discreționar în care acționeaza, și ține cu dinții de șefia partidului.
Deși a obținut doar 866 de voturi ca și candidat la primarie chiar în colegiul în care este deputat, Mirel Taloș ține morțiș sa fie candidatul ALDE la parlamentarele din toamna. Judecând dupa scorul de la locale, pentru ALDE Salaj, cu Taloș candidat, se prefigureaza un fiasco politic total.
Conștienți de starea critica a partidului, 22 de consilieri din cei 29 de consilieri locali obținuți de ALDE Salaj în 5 iunie au semnat o petiție pe care au înaintat-o șefilor de la București ai partidului pentru demiterea lui Mirel Taloș. Se așteapta o decizie de la centru zilele acestea și este interesant de vazut cum vor decide asupra problemei pe care o are ALDE în Salaj mai marii partidului condus de Calin Popescu Tariceanu.
La scurt timp dupa alegerile locale de luna trecuta, vicepreședintele ALDE Salaj, Sebastian Avram, parasea partidul cu un denunț cu acuzații grave aduse lui MIrel Taloș, de despotism, prin faptul ca înlatura din partid oameni care au muncit în campania electorala pentru a face loc altora, dupa criterii suspecte.
A urmat apoi anunțul lui Taloș ca îl înlocuiește pe prim-vicepreședintele ALDE Salaj, Danuț Crișan, cu Corin Penciuc, pe care îl aduce din PNL Salaj.

Mirel Taloș nu-l mai vrea pe prim-vicepreședintele Crișan pentru ca nu a dat bani la partid în campanie

În doua postari facute pe facebook pe 14 iulie și pe 8 iulie, Mirel Taloș justifica cu acuzații înlaturarea lui Danuț Crișan și a lui Sebastian Avram din conducerea ALDE Salaj. Taloș afirma public faptul ca l-a dat afara pe prim-vicepreședintele ALDE Salaj, Danuț Crișan, pentru ca acesta nu a contribuit cu bani la campania electorala pentru alegerile din 5 iunie, iar pe Sebastian Avram îl acuza ca a purtat negocieri cu organizația PNL din Surduc.
“Danuț Crișan, aflat pe primul loc pe lista de candidați la Consiliul Județean din partea ALDE la alegerile locale, nu a respectat o decizie anterioara a Biroului Politic privitoare la contribuția la fondul de campanie electorala a partidului și, în fapt, nu a contribuit financiar cu nici un leu la campania electorala, afectând în acest mod negativ rezultatul, prin diminuarea bugetului campaniei. (art.18 alin b) din Statutul ALDE)”, spune Mirel Taloș.

Taloș recunoaște ca partidul condus de el nu are potențial, dar își anunța candidatura la parlamentare

Mirel Taloș recunoaște printr-o postare adresata colegilor sai din ALDE Salaj ca partidul a avut rezultate slabe la alegerile locale din 5 iunie. “La alegerile locale niciuna din organizațiile locale ALDE nu și-a atins obiectivul, unele nici obiectivul minimal de a intra în consiliul local (…)”. În același mesaj Taloș anunța ca “parlamentarii în funcție vor candida în continuare”.
Dupa alegerile locale din 5 iunie, ALDE a obținut 30 de mandate de consilieri locali, din care doar unul în Zalau, pierzând astfel doi consilieri locali în municipiu. ALDE i-a pierdut și pe cei doi consilieri județeni, pentru ca nu a strâns numarul de voturi pentru a face pragul electoral de 5 la suta, reușin doar un scor de 4,53 la suta. Candidatul ALDE pentru funcția de primar al Zalaului a fost chiar deputatul Mirel Taloș, cel care a obținut în urma cu patru ani pe listele USL mandatul de deputat cu 12.190 de voturi, iar ca lider al ALDE Salaj, a ajuns la doar 866 de voturi pentru funcția de primar, în 5 iunie. Culmea, în Zalau, ALDE a obținut mai multe voturi pe listele de consiliu local și județean decât a obținut Taloș ca primar. Daca Taloș a strâns doar 866 de voturi, ALDE a strâns pentru Consiliul Local Zalau 1.170 de voturi. Pentru Consiliul Județean Salaj, în Zalau, lista ALDE a strâns 1.236 de voturi, cu 370 de voturi mai mult decât Mirel Taloș pentru primar.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *