octombrie 4, 2022

Alcoolul la volan a fost anul trecut cauza pentru 13 accidente grave, soldate cu un mort si 13 raniti grav

Pe parcursul anului 2018, pe linie de alcool, politistii rutieri au constatat 139 de infractiuni si au aplicat 138 de sanctiuni contraventionale. Din cauza conducerii sub influenta bauturilor alcoolice, pe raza judetului Salaj s-au produs 13 accidente de circulatie grave, soldate cu un mort si 13 raniti grav.

rn

Cea mai tare bautura alcoolica, care se elimina cel mai greu din organism, este vinul. Atentie, soferi, nu riscati sa va pierdeti carnetul si nu riscati sa faceti accidente.
Alcoolemia si timpul in care aceasta se elimina in cazul unei persoane de aproximativ 70 de kilograme: 100 ml votca – 0,45 grame alcool pur la mie, care se elimina in 3 ore; 100 ml palinca – 0,64 grame alcool pur la mie, care se elimina in 4 ore si 10 minute; 100 ml lichior de 30 grade – 0,34 grame alcool pur la mie, care se elimina in 3 ore si 10 minute; o bere de 500 ml – 0,20 grame alcool pur la mie, care se elimina in maxim 2 ore; 1 litru de vin – intre 1,02 si 1,37 grame alcool pur la mie, in functie de taria vinului, care se elimina intre 7 ore si 9 ore.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.