ALARMANT! La Spitalul Județean, secția ATI este plină. Pneumologia devine, de vineri, secție COVID.

Tot mai multe cazuri de coronavirus sunt semnalate la nivelul județului Sălaj. În decurs de o săptămână, numărul celor internați în spital a crescut de patru ori, iar la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean de Urgență, toate paturile sunt ocupate. Cea mai mare unitate medicală din Sălaj se pregătește să modifice structura secțiilor, pentru a suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii covid-19. În prezent, 57 de sălăjeni sunt internați în spital, 7 dintre ei fiind la Terapie Intensivă.

“În momentul de faţă în cadrul unităţii sanitare există 57 de pacienţi infecţaţi cu virusul SARS CoV2. Dintre cele 57 de persoane internate, infectate cu virusul SARS CoV2, 50 de pacienţi sunt internaţi la Secţia Boli Infecţioase, iar 7 pacienţi sunt internaţi în cadrul Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă; Secţia Boli Infecţioase deţine 63 de paturi destinate pacienţilor COVID ( 53 de paturi destinate adulţilor şi 10 paturi destinate copiilor), iar Secţia ATI deţine 7 paturi destinate pacienţilor COVID”, au precizat, pentru Graiul Sălajului, reprezentanții unității medicale.

Ținând cont de faptul că numărul infectărilor crește de la o zi la alta, la fel și numărul celor care au nevoie de spitalizare, unitatea medicală a decis suplimentarea numărului de paturi pentru această categorie de bolnavi. Secția Pneumologie devine, de vineri, secție COVID.

“În conformitate cu prevederile Ordinului 434/2021, ca urmare a ratei de ocupare a paturilor la secția de Boli Infecțioase care a crescut de 4 ori în decurs de o săptămână, s-a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj avizarea creșterii numarului de paturi COVID în cadrul Secției Boli Infecțioase de la 36 la 63 de paturi. De asemenea, în conformitate cu prevederile Ordinului 434/2021, am solicitat către DSP Sălaj ca începând cu data de 17 septembrie 2021 să fie aprobată transformarea celor 75 paturi ale sectiei Pneumologie în paturi destinate pacienților suspecți/confirmați COVID-19. Astfel că, în urma constatării tendinței de creștere a solicitărilor de internare pentru infecția COVID-19, am solicitat următoarea modificare de structură: transformarea celor 6 paturi Pneumoftiziologie TB cronici și a celor 10 paturi Recuperare medicală respiratorie cronici, în 16 paturi Pneumologie DTA acuți, destinate pacienților confirmați COVID-19. Menţionăm că în funcţie de evoluţia numărului de cazuri cu infecţii cu virusul SARS CoV2 unitatea sanitară Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va urma Planul de rezilienţă al spitalului faţă de recrudescenţa COVID-19, în conformitate cu prevederile în vigoare”, au explicat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Conform datelor centralizate joi, 16 septembrie, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj se prezintă astfel: 11.377 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei; 48 persoane confirmate în ultimele 24 de ore; 10.685 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei; 319 cazuri pozitive în prezent, din care 77 persoane spitalizate pe secţie, iar 235 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie); 7 persoane spitalizate, pe secţiile ATI, 373 persoane decedate înregistrate de la începutul pandemiei.

Incidența înregistrată la nivelul judetului Sălaj este de 1,07/1000 de locuitori.

Incidenţa UAT-urilor în care sunt cazuri confirmate: Şimişna 8.53, Meseşenii de Jos 4.10, Mirşid 3.66, Chieşd 2.80, Benesat 2.11, Bobota 2.08, Almaşu 2.07, Lozna 2.07, Bocşa 1.78, Zalău 1.68, Băbeni 1.29, Jibou 1.29, Hereclean 1.25, Gâlgău 1.24, Năpradea 1.11, Someş-Odorhei 1.06, Măerişte 1.04, Şimleu Silvaniei 1.04, Gârbou 1.03, Cizer 0.87, Surduc 0.81, Sălăţig 0.77, Fildu de Jos 0.74, Agrij 0.70, Dragu 0.69, Camăr 0.61, Românaşi 0.60, Crişeni 0.58, Vârşolţ 0.45, Ileanda 0.41, Cehu Silvaniei 0.40, Buciumi 0.39, Hida 0.38, Creaca 0.35, Crasna 0.30.

4 thoughts on “ALARMANT! La Spitalul Județean, secția ATI este plină. Pneumologia devine, de vineri, secție COVID.

  1. Câți dintre ei sunt vaccinați? Trebuia menționat și acest aspect ca oamenii să și de a seama de importanța vaccinării!

  2. Ce frumos stiti speria oamenii!!!
    cica alarmant!!! ATI e plin… dar de ce nu scrieti in titlu ca doar 7 paturi are ATI Zalau si e plin… daca stai sa te gandesti ca intr-un judet sunt 7 in stare grava nu e asa socant ca si minunantul titlu, Alarmant, ATI e full!!!
    mai terminati si nu mai speriati oamenii… lasati-i sa isi traiasca zilele in pace, nu in frica !!!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut