ianuarie 29, 2023

Ajutorul de minimis o facilitate necunoscuta?

Pentru a stimula ocuparea temporara a persoanelor din randul somerilor, indiferent daca sunt indemnizati sau nu, a fost elaborat, anul trecut, un ordin privind ajutorul de minimis pentru perioada 2008-2009. Este vorba, de fapt, de o subventionare a locurilor de munca, de la bugetul asigurarilor de somaj, in cadrul unor programe ce privesc dezvoltarea comunitatilor locale. Potrivit directorului executiv adjunct al AJOFM Salaj, Ileana Sabau, pana acum, nici o societate nu a incheiat conventii cu agentia, pentru accesarea acestei masuri. Angajatorii ar trebui sa incheie cu somerii angajati contracte individuale de munca pe perioada determinata de cel mult un an. Subventia se acorda pentru fiecare persoana incadrata, proportional cu timpul efectiv lucrat. Cuantumul lunar maxim al subventiei pentru o persoana este de 70% din valoarea indicatorului social de referinta – 500 lei, in perioada 1 aprilie-31 octombrie, respectiv 500 de lei, plus contributiile la asigurarile sociale datorate de angajatori in perioada 1 noiembrie-31 martie.
Beneficiari ai ajutorului de minimis pot fi angajatorii, inclusiv societatile comerciale si regiile autonome de interes local sau judetean, care au calitatea de angajatori si care deruleaza activitati ori lucrari pentru dezvoltarea comunitatilor locale. Conditia este sa nu mai fi beneficiat in ultimii doi ani fiscali si in anul in curs de acest ajutor care, cumulat cu suma pe care o solicita, depaseste 200.000 euro, respectiv 100.000 euro in cazul operatorilor economici din domeniul transporturilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut