Ajutor de stat de 91 milioane euro pentru crescătorii de animale afectați de pandemia de COVID-19

0
134

Europarlamentarul sălăjean Daniel Buda (PNL) spune că a fost aprobată o schemă de ajutor în valoare de 453 milioane de lei de către Comisia Europeană pentru sprijinirea producătorilor de bovine, porcine și păsări, în temeiul cadrului temporar pentru ajutoarele de stat. Sprijinul va avea forma unor subvenții directe.

”Companiile de toate dimensiunile care activează în sectorul bovinelor, porcinelor și păsărilor de curte vor putea beneficia de acest ajutor. Comisia Europeană a aprobat schema în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Ajutorul va fi acordat până la cel târziu 30 iunie 2022 și va fi în cuantum de maxim 290.000 euro per beneficiar. Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu a anunțat că peste 95.000 de crescători de animale vor beneficia de acest sprijin financiar. Ajutorul va face diferența pentru beneficiarii care s-au confruntat cu pierderi în urma pandemiei și a măsurilor restrictive la care au fost supuși pe perioada acesteia”, precizează Daniel Buda.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.