Ajutor de pana la 100.000 de euro pentru fiecare student care doreste sa-si deschida o afacere

O veste buna pentru studenti anuntata de ministrul Fodurilor Europene, Marcel Bolos prin care acestia pot primi finantari nerambursabile pentru a-i ajuta sa-si deschida propriile afaceri.

rn

"Este o noutate pentru studenti, masteranzi si doctoranzi, pentru ca de aceasta data pot beneficia de finantare nerambursabila pentru finantarea propriilor lor afaceri. Este un program care are în prima etapa 20 de milioane de euro, urmand ca pe masura ce se depun cererile de finantare posibilitatea de suplimentare sa ajunga la 150 de milioane de euro", a declarat ministrul Marcel Bolos.

rn

Suma pe care acestia o pot primi este cuprinsa intre 40.000 si 100.000 de euro si va fi distribuita in functie de numarul locurilor de munca pe care studentii le vor crea prin afacerea lor. Beneficiarii acestui program vor putea obtine banii dupa ce au parcurs un curs de antreprenoriat si au realizat planul lor de afaceri. Acest ajutor financiar acordat studentilor este o sansa atat pentru ei sa-si puna in aplicare in afacerile lor toate cunostintele dobandite dar si pentru tara deoarece business-urile lor sa poata fi puse in aplicare. Acest ajutor financiar acordat studentilor face parte din planul de redresare a economiilor statelor Uniunii Europene.

rn

"Este un pachet de masuri pe care Comisia Europeana l-a anuntat iar noi avem obligatia ca 15% din fonduri sa le utilizam pentru partea de sustinere a tinerilor si mai ales în zona de antreprenoriat s?i formare a lor din punct de vedere profesional", precizeaza ministrul.
Incepand cu data de 15 iunie cei care doresc sa beneficieze de acest imprumut trebui sa depuna o cerere la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman. Din toate cererile depuse se va face o selctie, iar finantarea o va obtine doar cei care au elaborat cele mai bune planuri de afaceri. Studentii pot sa-si dezvolte afaceri in mai multe domenii printre care industria creativa, IT, robotica sau automatizari industriale.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *