Ajutoarele pentru incalzire se obtin mai greu

Ajutoarele pentru incalzire se obtin mai greu

Familiile cu un venit lunar mai mare de 425 de lei pe persoana nu pot beneficia de subventia pentru incalzire. Iarna trecuta plafonul se situa la 615 lei pe persoana
Plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat in calcul pentru subventionarea facturii de incalzire a locuintei a fost redus fata de limitele de venituri din anii trecuti. Din categoria beneficiarilor au fost excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei, iarna trecuta plafonul maxim fiind de 615 lei. Guvernul a anuntat, la sfarsitul sedintei de miercuri, ca factura la incalzirea locuintei va fi subventionata pe perioada iernii in proportie de 90 la suta la un venit de pana la 155 lei pe membru de familie si cu pana la 40 la suta pentru un venit pe membru de familie cuprins intre 355 si 425 lei.
In cazul persoanelor care incalzesc locuinta cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri, limita maxima a venitului acceptat pentru acordarea de ajutoare a fost stabilita de asemenea la 425 lei.
Reducerea plafoanelor a fost facuta din cauza conditiilor determinate de criza economica si de imposibilitatea sustinerii din bugetul actual a tuturor formelor de protectie sociala. In acest fel se va restrange numarul de beneficiari ai ajutoarelor pentru incalzirea locuintei.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *