noiembrie 29, 2022

Ajutoare sociale 2019 pentru zalauani. Cati bani se dau si in ce conditii?

Statul acorda in prezent diverse tipuri de ajutoare sociale pentru toti cei care au venituri mici.
Pentru a beneficia de ajutorul social sub forma venitului minim garantat, a alocatiei pentru sustinerea familiei sau a ajutorului de incalzire trebuie indeplinite un set de conditii, potrivit unei informari transmise de Cecilia Crisan, purtator de cuvant al Primariei Zalau.
In luna iunie 2019 beneficiaza de ajutor social privind venitul minim garantat, un numar de 90 de familii si persoane singure din Zalau.
Legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Familiile si persoanele singure au dreptul la un venit minim garantat ca forma de asistenta sociala, daca indeplinesc urmatoarele conditii: domiciliu pe raza municipiului Zalau; veniturile nete pe familie sa nu depaseasca plafoanele stabilite de lege; sa nu detina bunuri conform Anexei nr. 4, HG nr.50/2011- privind normele de aplicarea a Legii 416/2001, care conduc la excluderea acordarii ajutorului social. Suma acordata ca forma de ajutor social este cuprinsa intre 142 lei pentru o persoana si 712 lei pentru o familie formata din 10 persoane. Mentionam faptul ca pentru familii formate din mai mult de zece pesoane se adauga suma de 37 de lei/persoana.
in luna iunie 2019 beneficiaza de alocatie pentru sustinerea familiei, un numar de 201 de familii din Zalau.
Legea 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei. Famililiile beneficiaza de alocatie pentru sustinerea familiei daca indeplinesc urmatoarele conditii: – venitul pe membru de familie sa nu depaseasca 530 lei/membru de familie; – copiii de vârsta scolara sa frecventeze fara intrerupere cursurile unei forme de invatamânt organizate potrivit Legii; – sa nu detina bunuri conform Anexei nr. 4, HG nr.50/2011-privind normele de aplicarea a Legii 416/2001, care conduc la excluderea acordarii ajutorului.
in luna iunie 2019 beneficiaza de masa la Cantina de Ajutor Social un numar de 60 de persoane din municipiul Zalau.
Legea 208/1997 privind cantinele de ajutor social. Familiile si persoanele singure beneficiaza de acordarea unei mese la Cantina de Ajutor Social daca indeplinesc anumite conditii: a) copii in vârsta de pâna la 18 ani aflati in intretinerea acelor familii al caror venit net mediu lunar pe o persoana in intretinere este sub nivelul venitului net lunar pentru o persoana singura luata in calcul la stabilirea ajutorului social (142 lei); b) tinerii care urmeaza cursuri de zi la institutiile de invatamânt ce functioneaza in conditiile legii, pâna la terminarea acestora, dar fara a depasi vârsta de 25 de ani, respectiv 26 de ani in cazul celor care urmeaza studii superioare cu o durata mai mare de 5 ani, care se afla in situatia prevazuta la lit. a); c) persoanele care beneficiaza de ajutor social sau de alte ajutoare banesti acordate in conditiile legii si al caror venit este de pâna la nivelul venitului net lunar pentru o persoana singura, luat in calcul la stabilirea ajutorului social; d) pensionarii; e) persoanele care au implinit vârsta de pensionare, aflate intr-una dintre urmatoarele situatii: sunt izolate social, nu au sustinatori legali, sunt lipsite de venituri; f) invalizii si bolnavii cronici; g) orice persoana care, temporar, nu realizeaza venituri.
La nivelul municipiului Zalau, un numar de 350 dosare au fost depuse in sezonul 2018 – 2019, pentru ajutorul de incalzire a locuintei.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece. Familiile si persoanele singure beneficiaza de ajutor pentru incalzirea locuintei, daca indeplinesc urmatoarele conditii: Venitul pe membru de familie sa nu depaseasca 750 lei; Solicitantul sa aiba calitatea de proprietar sau chirias, sa nu detina bunuri conform Anexei nr. 4, HG nr.50/2011- privind normele de aplicarea a Legii 416/2001, care conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *