AJPS Salaj are 194 de datornici

Debite de 67.000 de lei
O data cu preluarea activitatii de administrare si gestionare a ajutoarelor sociale de la Directia de Munca, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Salaj a “mostenit” si debitele. Acestea se recupereaza in timp. Potrivit lui Marcel Cozma, directorul coordonator al agentiei, “debitele se creeaza din lipsa comunicarii la timp, din partea referentilor de la primarii, a schimbarilor privind numarul membrilor familiei sau a veniturilor”.
La sfarsitul lui 2008, agentia a preluat de la DMPS Salaj debite in valoare de 66.000 de lei. Pana acum s-au recuperat 28.360 lei, insa mai sunt inca 67.000 lei care trebuie inapoiati agentiei, deoarece intre timp s-au mai acumulat datorii. Majoritatea sunt formate din alocatii complementare de sustinere a familiei, monoparentale sau indemnizatii pentru cresterea copilului. Acestea din urma sunt mai putine ca numar, dar sumele sunt mai mari. Cand s-a schimbat numarul membrilor familiei sau alte date privind veniturile, referentii trebuiau sa comunice agentiei acest lucru pentru a se sista plata ajutorului. Insa s-a descoperit si dupa trei ani ca un anume beneficiar nu mai avea dreptul la alocatie, astfel ca persoana in cauza a devenit datoare cu o suma mai mare.
Pentru a se recupera banii, directorul AJPS Salaj emite decizii de anulare, iar datornicii trebuie sa-si ia angajamentul ca restituie agentiei toata suma, esalonat. “Cei care refuza vor fi actionati in instanta”, ne-a spus Cozma. De asemenea, celor care mai primesc un ajutor social, li se retine datoria din suma pe care o primesc lunar, cu acordul lor, insa nu mai mult de 30% din ajutor.
Cei mai multi datornici sunt din Zalau
Numarul datornicilor este, in prezent, de 194 salajeni. Cei mai multi sunt din Zalau, unde 25 de persoane trebuie sa inapoieze agentiei 11.000 de lei. Din comuna Dragu, 22 persoane sunt datoare cu aproape 30.000 de lei, iar in Sanmihaiu Almasului, 18 salajeni au de dat inapoi circa 14.900 de lei. Salajenii din cele doua comune inca nu au semnat un angajament de plata, dar au primit deciziile directorului AJPS Salaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *