noiembrie 29, 2022

AJOFM SALAJ -Angajatorii sunt obligati sa anunte locurile de munca vacante si ocuparea acestor

 

rn

Vineri 22 noiembrie 2019, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj a transmis ca angajatorii (persoane fizice/juridice de drept public sau privat) ca, potrivit art. 10 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, au obligatia de a comunica agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca (AJOFM) toate locurile de munca vacante, în termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

rn

Comunicarea locurilor de munca vacante se realizeaza prin completarea si transmiterea Anexei 1A din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 76/2002. Comunicarea se poate face personal la sediul AJOFM, prin email sau prin fax.

rn

De asemenea, angajatorii au obligatia sa comunice si ocuparea locurilor de munca vacante care au fost declarate la AJOFM, în termen de o zi de la data ocuparii acestora, în conditiile legii. În acest sens, angajatorii completeaza si transmit Anexa 1B din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 76/2002.

rn

Locuri de munca vacante sunt, potrivit actului normativ mai sus mentionat, locurile de munca devenite disponibile ca urmare a încetarii raporturilor de munca sau de serviciu, precum si locurile de munca nou create.

rn

Angajatorii care au încadrat în munca, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizatie de somaj au obligatia de a anunta în termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de munca la care acestia au fost înregistrati, conform art.41 alin.(2) din Legea nr.76/2002.

rn

Nerespectarea prevederilor art. 10 din Legea nr 76/2002 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei. De asemenea, nerespectarea prevederilor art. 41 alin. (2) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

rn

 

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *