decembrie 5, 2022

Ai penalitati la fisc? Vezi pana cand poti depune cerere de anulare si care sunt conditiile

Termenul pentru cererile de anulare a penalitatilor si majorarilor de plata la ANAF se apropie de scadenta.

rn

Pentru a obtine acesta anulare, pâna la data de 16 decembrie inclusiv trebuie sa fie respectate anumite conditii impuse de lege, respectiv achitarea obligatiilor bugetare principale cu scadente pâna la 31 decembrie 2018, precum si a obligatiilor bugetare principale si accesorii cu termene de plata între 1 ianuarie si 16 decembrie 2019.

rn

Anularea obligatiilor accesorii nu este conditionata de depunerea notificarii privind intentia de a beneficia de aceasta facilitate fiscala, însa este obligatoriu sa fie depusa, pâna la data de 16 decembrie, inclusiv, o cerere în acest sens, la organele fiscale competente,

rn

Prin achitarea voluntara a obligatiilor bugetare principale restante la 31 decembrie 2018, precum si a obligatiilor bugetare principale si accesorii cu termene de plata între 1 ianuarie si 15 decembrie 2019, se pot anula obligatiile accesorii aferente obligatiilor bugetare principale restante la 31 decembrie 2018. În caz contrar, se vor continua masurile de executare silita asupra tuturor veniturilor si bunurilor detinute de contribuabili pentru recuperarea acestor obligatii.

rn

Cererea de anulare a obligatiilor de plata se poate prin serviciul "Spatiul Privat Virtual", fara a fi necesara deplasarea contribuabilului la sediul ANAF.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *