septembrie 29, 2023

Ai alarmă antifurt pe mașină? Riști amendă de aproape 3000 de lei dacă…

0

Potrivit legislației rutiere în vigoare, românii nu pot instala orice alarmă auto, ci doar sisteme sonore antifurt care respectă reguli stabilite de legislație care vizează nivelul sonor și durata sunetului emis.

În caz contrar, șoferii români riscă amenzi de aproape 3.000 de lei.

Codul rutier stabilește și caracteristicile pe care trebuie să le aibă alarmele auto. Mai exact, semnalul emis de alarmă nu trebuie să fie mai lung de un minut.

Totodată, intensitatea semnalului acustic nu trebuie să depășească un anumit prag fonic.

După cum stabilește Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997 care aprobă Normele de igiena și recomandări privind mediul de viață al populației, valoarea maximă a pragului fonic pentru apartamente este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli în timpul nopții (22:00 – 06:00), potrivit antena3.ro.

Valoarea nivelului acustic se determină în interiorul unei camere ce are ferestrele închise.

De asemenea, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului rutier, sunt interzise și alarmele auto extrem de sensibile, care se declanșează la trecerea unei altei mașini.

Sursa informației: ziare.com

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut