Agricultura – in obiectul de activitate al Cemacon

Producatorul de materiale de constructii Cemacon Zalau si-a completat obiectul de activitate cu specializari agricole si intentioneaza sa acceseze un credit de pana la cinci milioane pentru activitatea curenta.
Dupa cum ne-a declarat Ioan Crehul, presedintele Consiliului de Administratie, creditul este destinat finantarii activitatii curente, contractarea lui fiind aprobata de catre actionarii companiei in cadrul adunarii generale de la finele anului trecut: “Banii nu vor fi destinati dezvoltarii companiei, ci au ca scop acoperirea unor nevoi curente”.
De asemenea, firma si-a inclus in lista doua noi tipuri de activitati, respectiv cultivarea unor plante din culturi nepermanente si comert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat. Acest lucru nu inseamna, insa, ca societatea Cemacon se apuca de agricultura, tine sa precizeze Crehul: “Detinem suprafete mari de teren atat in Recea, in zona carierei, cat si in Zalau. Completarea obiectului de activitate a fost necesara doar pentru a putea exploata faneata in mod legal. In fond, vorbim despre o formalitate, care ne va permite sa comercializam faneata”.
Incepand din aceasta luna, aproape jumatate dintre salariatii Cemacon au ramas fara un loc de munca, pe fondul restrangerii activitatii de productie si restructurarii compartimentelor functionale de la nivelul societatii. “Din cauza crizei internationale, am inchis cu un an mai devreme vechea linie de productie, uzata din punct de vedere tehnic. Din totalul celor 290 de angajati, 120 au fost disponibilizati definitiv, prin concedieri individuale si colective”, a precizat presedintele Consiliului de Administratie.
Astfel, productia de blocuri ceramice va scadea cu circa 30%, urmand a fi asigurata, pana la inceputul anului viitor, de o singura linie de fabricare.
In prezent, la Cemacon sunt in plina derulare lucrarile de amenajare a unei noi fabrici, investitia, ce va fi finalizata in 2012, ridicandu-se la 27 milioane de euro. Prima etapa presupune realizarea unei statii de preparare a argilei si va fi definitivata la inceputul anului viitor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *