noiembrie 27, 2022

Agricultura anului 2019 in judetul Salaj

Pe baza datelor, solicitate de catre Graiul Salajului si transmise de catre Directia pentru Agricultura Salaj, putem sa va prezentam si sa avem o situatie estimativa, a productiilor agricole obtinute in judetul nostru. Datele cu productia finala, DAS le va avea dupa întocmirea AGR 2B(date comunicate prin procedure statistice completate de catre fermieri), pe baza datelor primate de la UAT-uri, data de comunicare la Ministerul Agriculturii fiind 20 decembrie 2019 pentru anul în curs. In continuare va prezentam tabelul cu suprafatele productive si productiile estimative obtinute în anul 2019 în judetul Salaj.

rn

"tabel

rn

Rezultatele obtinute in Salaj au fost influentate de conditiile climatice din acest an

rn

DAS caracterizeaza anul 2019 an agricol destul de dificil datorita faptului ca, în prima parte a anului (mijlocul lunii aprilie) pânâ dupa data de 15 mai au cazut cantitati foarte mari de precipitatii care au îngreunat însamântarile de primavara în special la porumb si floarea soarelui si care au favorizat atacul de boli foliare la paioase. În partea a doua a anului, mai precis lunile iulie-octombrie s-a instalat seceta, cantitatile de precipitatii cazute în aceasta perioada fiind sub 10 l/mp. Seceta si arsita au influentat productiile la porumb si floarea soarelui întrucât au întervenit în perioadele critice pentru aceste culture, când aveau nevoie de apa.
Seceta din luna octombrie si în special rezerva mica de apa din sol au afectat însamântarile la culturile de toamna.
In conditiile acestea, despre rezultatele obtinute în anul 2019, DAS spune ca se datoreaza efortului depus de catre fermieri salajeni, pentru care Directia isi exprima totul respectul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *