februarie 5, 2023

Opt scoli din Salaj intra, astazi, in… alerta pentru tot atatia elevi (adica opt), care sustin, de la ora 12,00, teza cu subiect unic la limba si literatura materna, in cadrul sesiunii speciale organizate pentru cei care nu s-au prezentat la sesiunea normala din perioada noiembrie – decembrie 2008. Potrivit informatiilor primite de la inspectorul scolar general adjunct Szabo Stefan, pentru cei opt copii este nevoie sa se mobilizeze, pe de-o parte, nu mai putin de patru centre de comunicare – scolile Sarmasag, “Avram Iancu” Zalau, “Petri Mor” Nusfalau si “Corneliu Coposu” Zalau – care descarca subiectele de pe Internet. La acestea se adauga scolile care trebuie sa organizeze, efectiv, testarea, avand inscrisi elevi care nu au sustinut aceasta teza in sesiunea normala: “Simion Barnutiu” Zalau, Fagetu, “Iuliu Maniu”, Borla, plus Sarmasagul care este si centru de comunicare, dar are si elevi care trebuie sa sustina teza.
Joi, 12 februarie, este programata teza la istorie/geografie (la alegere), unde sunt asteptati sa participe 62 de elevi (13 la istorie si 49 la geografie), impartiti pe zece centre de comunicare. Tezele la limba si literatura romana si matematica vor avea loc saptamana viitoare. “Restanta” la romana au, in Salaj, 158 de elevi (87 de clasa a VII-a si 71 de clasa a VIII-a), iar la matematica 150 (81 clasa a VII-a si 69 clasa a VIII-a).
Reamintim ca sustinerea acestor teze cu subiect unic este conditie de baza pentru participarea la admiterea computerizata in licee si scoli de arte si meserii, media tezelor intrand in calculul mediei generale de admitere. La admitere pot participa si elevii care nu au luat nota de trecere la teze.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut