ianuarie 28, 2023

Afaceristul imobiliar Dan Radu este eliberat din arest cu sapte zile inainte de verdict in cazul traficului de influenta la Primaria Zalau

Curtea de Apel Cluj a admis miercuri, 12 iulie, contestatia formulata de inculpatul Dan Radu la decizia de prelungire a arestului preventiv data de tribunalul Salaj si a înlocuit masura arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu pe o perioada de 30 zile, începând cu data de 12 iulie pâna la data de 10 august.

Decizia Curtii de Apel il trimite practic acasa pe Dan Radu, incarcerat în Penitenciarul Oradea, dupa un an si zece luni petrecute dupa gratii, si cu numai sapte zile inainte de pronuntarea in dosar, anuntata de Tribunalul Salaj la termenul din 5 iulie pentru maine, miercuri 19 iulie. Este o sentinta asteptata, care va da masura vinovatiei lui Dan Radu si a fostului subprefect Lucian Baican, inculpat in acelasi dosar, care a ocupat si functia de Sef Serviciu Fond Funciar la Primaria Zalau.
Dan Radu a fost retinut si arestat in 19 octombrie 2015 cu acuzatia de trafic de influenta, la o zi dupa ce DNA a facut perchezitii la Primaria Zalau pentru restituiri ilegale de teren. La 14 ianuarie 2016, procurorii a pus sechestru asigurator pe mai multe bunuri ale lui Dan Radu. Lucian Baican a fost plasat sub control judiciar si a avut de asemenea sechestru pe bunuri.

Dan Radu nu are voie sa ia legatura
cu Lucian Baican si cu martorii

Crtea de Apel a dispus pentru Dan Radu arestul la domiciliu in locul arestului dupa gratii si impune inculpatului obligatia de a nu parasi imobilul din Zalau fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau în fata caruia se afla cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Dan Radu are urmatoarele obligatii: sa se prezinte în fata instantei de judecata, în fata careia se afla cauza, ori de câte ori este chemat; sa nu comunice direct sau indirect cu inculpatul Baican Lucian, precum si cu martorii din cauza. Atrage atentia inculpatului ca, în caz de încalcare cu rea credinta a masurii sau a obligatiilor care îi revin, masura arestului la domiciliu poate fi înlocuita cu masura arestarii preventive.

Cum a fost ajutat Dan Radu din Primarie
in afacerile ilegale cu terenurile din Zalau?

In ianuarie 2016, Tribunalul Salaj emitea un comunicat legat de cerectarile DNA in care apareau numele fostului primar Radu Capilnasiu, lui Crinel Onaca (angajat al primariei) si cel al secretarului primariei, Stelian Potrovita, ca suspecti, cu detalii privind “ajutorul direct si indirect” primit de Dan Radu in cazul traficului de influenta la Primaria Zalau. S-a revenit apoi cu o precizare, din care reiesea ca acestia nu au calitatea de suspecti in dosarul lui Dan Radu. Ori au fost scosi pur si simplu din dosar, ori din acesta a fost disjunsa o alta cauza. Oricum, de atunci nu s-a mai auzit nimic despre ei in legatura cu retrocedarile ilegale de la Primaria Zalau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut