Afacerea restaurantul sub perfuzia statului

O categorie importanta care are mult de suferit in aceasta perioada sunt si restaurantele. Alaturi de restaurante, cafenelele si barurile au fost si ele obligate la incetarea totala a activitatii.

rn

Prin aceasta blocare a activitatii, veniturile acestora s-au prabusit. Reprezentantii din industria HoReCa, au avut o intalnire cu premierul Orban pentru a discuta despre problemele acestei industrii una dintre cele mai lovite de pandemia de COVID-19. In Romania exista 36,000 – 40,000 de restaurante, cafenele si baruri cu afaceri cumulate de 15-17 mld. lei. Mai mult, circa 350.000 de oameni lucreaza in acest domeniu.

rn

De mai bine de doua luni industria este blocata, mai exact localurile sunt inchise, fiind functionala doar zona de livrare. Cu ocazia acestei intalniri s-au discutat zece probleme importante privind reluarea activitatii acestora. Cateva dintre acestea au avut o rezolvare, iar pentru unele dintre ele, rezolvarea se va discuta pe data de 18 mai cand va avea loc a doua intalnire cu premierul.

rn

Scutirea de la taxa pe salarii pentru urmatoarele trei luni ar fi una dintre masurile pe care acestea le asteapta din partea guvernului. Faptul ca, odata cu ridicarea starii de urgenta din 15 mai, restaurantele nu isi vor putea relua activitatea, acest ii ingrijoreaza tot mai mult pe patronii acestora.

rn

Dezamagirea acestora este si mai mare acum cand vremea frumoasa de afara si ridicarea starii de urgenta le permite oamenilor sa iasa afara din case.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *