Afacerea care vinde frumusete

Afacerea care vinde frumusete

Daca nu te multumesti cu salariul pe care il primesti, iti poti completa veniturile intrand in reteaua unei companii care se ocupa cu vanzarea cosmeticelor si care functioneaza in sistem MLM (multi level marketing).
Te inregistrezi ca si reprezentant si poti face bani vanzand cosmetice cunostintelor.

Multi dintre noi ne gandim tot timpul cum sa ne “invartim” sa mai aducem un ban in casa, deoarece salariul abia ne ajunge de la o luna la alta. O mica “afacere” iti poti face prin vanzarea produselor cosmetice pentru diferite companii, tinand cont ca majoritatea clientilor – in acest caz, femeile – nu prea tin cont de criza. Vremuri grele ori ba, trebuie sa arate bine tot timpul, sa se ingrijeasca, iar o femeie care se respecta nu va renunta la creme, la farduri sau parfumuri.
Inregistrarea ca si reprezentant al unei companii ce functioneaza in sistem MLM – Multi Level Marketing iti poate aduce castiguri suplimentare considerabile daca te ocupi de promovarea produselor chiar si o ora pe zi. Acest sistem presupune vanzari directe, in retea, veritabile exemple fiind companiile Avon, Oriflame, Herbalife, Forever Living Products, Life Care, Hemel, Amway etc., la care principiul de organizare este acelasi.
Ca reprezentant sau colaborator obtii castiguri din discounturile aplicate de companie si din comisioane, in functie de marimea comenzii. Sistemul promovarii si vanzarii produselor este cel direct. Gama de produse este prezentata intr-un catalog impreuna cu pretul de vanzare al acestora. Fiecare firma recruteaza asa-zisii colaboratori, fie prin cunostinte, fie prin anunturi on-line sau ziare. Numarul colaboratorilor poate ajunge si la cateva sute de mii. Pentru foarte multi acesta este doar un al doilea job. Multi apeleaza la cunostinte, altii aleg sa bata la usile strainilor, altii ies in strada sau poarta cu ei catalogul pe oriunde se duc. Nu conteaza daca e cald sau frig, unii aleg varianta standurilor improvizate la colt de strada.
Cum intri in retea
Daca vrei sa devii reprezentantul unei firme de cosmetice sau de produse naturale nu ai nevoie decat de buletin. Trebuie sa contactezi un reprezentant care te va ajuta sa intri in retea. Vei semna si un contract, bineinteles. Pentru unele companii trebuie sa participi la traininguri daca vrei sa te faci distribuitor. Nu exista un target pe care trebuie sa-l atingi. Trebuie sa vinzi cat mai mult, pentru a castiga mai mult. Reprezentantii firmei Herbalife, spre exemplu, obtin intre 25 si 50 la suta reducere, in functie de vechimea in activitate si de volumul comenzilor.
Mai multe comenzi, profit mai mare
Beneficiile se inmultesc daca distribuitorul convinge si alte persoane sa-i urmeze exemplul, din activitatea carora va atrage si el profit. La Herbalife, daca nu esti inregistrat ca persoana fizica autorizata (PFA), nu platesti nici o taxa, insa daca ai aceasta calitate vei depune declaratii de venit si vei achita impozit pe venit.
Un sistem asemanator de obtinere a castigurilor in functie de valoarea comenzilor efectuate se aplica si in cadrul Avon. Suma pe care o castiga o persoana care vinde produsele companiei depinde de cantitatea pe care o comanda, beneficiind de un potential de castig nelimitat. Pentru o comanda intre 100 si 229 de lei se obtine o reducere de 15 la suta din valoarea comenzii, pentru comenzi in valoare de 230 pana la 359 de lei, discountul este de 20 la suta, iar pentru comenzi ce depasesc aceasta suma se atrag castiguri in valoare de 25 la suta din valoarea comenzii. Coletul este distribuit la domiciliul reprezentantului.
Castiguri si mai mari pot fi obtinute prin intermediul Oriflame. Devenind client direct la aceasta companie, beneficiezi de un discount intre 23 si 40 la suta pentru cumparaturi si poti castiga comisioane de performanta.
Cum functioneaza sistemul
Multilevel sau network marketing propune o metoda de business care foloseste o retea de intreprinzatori autorizati independenti pentru vanzarea de produse catre clientii finali. Acestia nu isi desfasoara activitatea in spatii comerciale, ci doar prin relatii om la om, chiar daca pentru inceput veniturile nu sunt extrem de ridicate. In momentul in care un distribuitor atrage, recruteaza si instruieste alte persoane si isi formeaza propria echipa de vanzari, comisionul pe care il primeste incepe sa creasca. Vanzarea produselor este cea care duce in final la bonusuri. Cu cat volumul vanzarilor tale si a celor ajutati de tine creste, cu atat cresc si veniturile.
Bonusuri si preturi speciale pentru cei din retea
M.P.: “In calitate de reprezentant Avon, primesc cadouri, cum ar fi produse cosmetice, port-fard si altele. Prezint catalogul prietenelor mele, cunostintelor, colegelor de la serviciu. Pentru mine este un venit in plus, chiar daca nu foarte mare si ma ocup de asta cand imi permite timpul. Uneori, din comisionul care imi revine in urma comenzilor pentru alte persoane, imi cumpar cosmetice la pret de reprezentant”.
***
Raluca C.: “Eu sunt studenta, iar banii pe care ii fac ca reprezentanta Oriflame imi sunt de mare folos pentru ca facultatea nu-mi permite sa am un job cu program fix. Cataloagele circula de la o colega la alta, asa ca nu trebuie sa umblu foarte mult pentru comenzi”.
***
C.T.: “De curand mi-am pierdut locul de munca. Ajutorul de somaj nu imi ajunge, dar reusesc sa fac bani ca reprezentanta Forever Living Products. Acum am si mai mult timp sa ma ocup de vanzarea produselor daca nu mai am serviciu”.
***
C.S: “In calitate de colaborator Hemel am doua variante de castig. Din vanzarea directa, adaosul comercial fiind de la 33 pana la 50 la suta, pentru un produs. Nu ne bazam, insa, pe vanzare, deoarece produsele sunt foarte concentrate, iar utilizarea este pe termen indelungat. Un castig substantial se obtine din sistem, care, fiind unul binar, merge pe dezvoltare verticala. Vanzarile sunt calculate in puncte, lucru care imi poate aduce venituri intre 100 si 625 de euro intr-o saptamana, in functie de reteaua care mi-am format-o”.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *