Campionul mondial la categoria semigrea in versiunea WBC, Adrian Diaconu, va boxa, sambata, intr-o gala la Centrel Bell din Montreal, impotriva canadianului David Whittom, intr-o lupta de opt runde in care nu isi va pune centura in joc, informeaza presa canadiana. Diaconu a fost nevoit sa accepte aceasta lupta dupa ce meciul in care trebuia sa-si puna in joc centura mondiala impotriva italianului Silvio Braco, programat initial la 10 aprilie, la Roma, a fost anulat.
Adrian Diaconu nu a mai boxat la Montreal din mai 2007, iar ultima sa lupta dateaza din data de 19 aprilie 2008, atunci cand a devenit campion intermediar la categoria semigrea, versiunea WBC, dupa o victorie in fata lui Chris Henry. „Sunt foarte fericit ca ma voi reintalni cu amatorii boxului din Montreal. A trecut foarte mult timp de cand nu am mai simtit atmosfera din Centre Bell”, a declarat Diaconu.
Antrenorul pugilistului roman, Pierre Bouchard, a declarat ca meciul in fata lui David Whitton a fost o alegere logica dupa anularea disputei cu italianul Silvio Branco: „Adrian este fericit ca poate urca in ring la Montreal. Este adevarat ca am fost dezamagiti dupa anularea disputei din Italia, dar cel mai important este ca el poate reveni in competitii. Whittom a fost o alegere logica. Puglistul canadian este pregatit de lupta, este in forma si il cunoastem. Pentru Adrian nu este un adversar ideal, dar este adecvat in atare conditii”.
Pugilistul Adrian Diaconu, care incepuse sa se antreneze de mai mult de sase saptamani pentru lupta cu Silvio Branco, a declarat ca se simte pregatit pentru duelul cu Whittom. „Sunt pregatit sa ma lupt. M-am pregatit pentru Branco, dar lupta a fost anulata. Am nevoie sa boxez, sunt pregatit pentru acest lucru. Nu stiu daca voi fi la nivelul meu cel mai inalt, asta voi vedea la ora luptei”, a explicat Diaconu.
Main event-ul galei in care va boxa Diaconu, este disputa dintre Timothy Bradley si Kendall Holt, ce reprezinta o unificare a centurilor mondiale la categoria superusoara, versiunile WBC si WBO. In reuniunea de sambata din Centre Bell va mai avea loc duelul dintre mexicanul Librado Andrade (27 de victorii – 2 infrangeri) si ucrainianul Vitali Tipko (22-2), in cadrul categoriei supermijlocii. Invingatorul acestui meci il va infrunta pe pugilistul roman Lucian Bute, in urmtorul sau meci obligatoriu de mentinere a centuri de campion modial in versiunea IBF, ce se va disputa in toamna.