Administrația județeană, în control pe șantierele de pe DJ 108D

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și vicepreședintele Szilágyi Róbert István au vizitat miercuri, 19 mai, cele două șantiere de pe DJ 108D, pe tronsoanele Crișeni (DN 1H) – Cehu Silvaniei (DJ 196), respectiv Cehu Silvaniei – limită județ Maramureș.

Cu o lungime totală de peste 22,7 km, tronsonul dintre Crișeni și Cehu Silvaniei este reabilitat și modernizat printr-o investiție de 42 milioane de lei, finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Lucrările au demarat în luna august a anului trecut și au o durată de execuție de 26 de luni, la care se adaugă perioadele de suspendare din anotimpul rece. Până în prezent, echipele constructorului au executat lucrări la podețe, stații de autobuz, precum și lucrări de drenaj și la terasamente.

“Pe acest tronson există ușoare întârzieri în execuție, datorate atât vremii nefavorabile, cât și elementelor neprevăzute privind relocarea conductelor de apă-canal în zona Sălățig. Totuși, antreprenorul s-a mobilizat și a mărit pasul, reușind să recupereze din întârzieri. Acest lucru ne dă încredere că în scurt timp se va încadra în graficul de execuție, pentru ca investiția să fie finalizată în termenul prevăzut în contract”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Investiția pentru reabilitarea tronsonului de 4,3 km Cehu Silvaniei – limită județ Maramureș, în valoare de 6,4 milioane de lei, este derulată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Sălaj. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat tot în august 2020, durata de execuție fiind de 18 luni, plus perioada de suspendare din iarnă. Principalele lucrări executate până în prezent vizează terasamentele, structura rutieră, acostamentele, podețele și șanțurile tehnologice.

About Author

One Reply to “Administrația județeană, în control pe șantierele de pe DJ 108D”

  1. Buna seara!
    EU RESPECT!DORESC SI EU SA FIU RESPECTAT !
    BRAVO VERIFICARE DE LUCRARE SE FACE CARE NU SPECIALIST IN DOMENIU!
    FIECARE LA MESERIA LUI SI LA PROGRAMUL LUI SA LUCREAZA LA SIGURANTA ,EFICIENTA ,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *