Administrația județeană finanțează consilierea a trei mii de elevi din gimnaziu și liceu

Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională (CJRAE) Sălaj derulează o nouă ediție a programului de consiliere în carieră ”Profesioniștii viitorului”.

Programul este finanțat de Consiliul Județean Sălaj și urmărește identificarea abilităților elevilor din clasele a VII-a și a XI-a din școlile sălăjene pentru a-i ajuta să aleagă mai ușor drumul spre cariera profesională. La această ediție a programului sunt consiliați aproximativ trei mii de elevi.

”Programul oferă tinerilor activități care să îi ajute să se cunoască mai bine, să-și identifice punctele forte și să-și descopere vocații sau abilități noi, astfel încât, alături de părinți, să poată lua decizii corecte privind continuarea studiilor liceale, respectiv universitare”, se precizează în informarea Consiliului Județean.

“Inițial, acest demers se adresa doar elevilor de clasa a VII-a, din școlile care beneficiază de serviciile unui consiliere școlară. Grație sprijinului financiar oferit de Consiliului Județean Sălaj, am reușit ca în 2024 să extindem grupul țintă, oferind această oportunitate și elevilor din clasa a XI-a de la liceele din Zalău și Jibou. «Profesioniștii viitorului» vine în întâmpinarea nevoii de dezvoltare personală a elevilor, prin descoperirea intereselor profesionale și a propriului profil vocațional. Programul oferă testare standardizată a aptitudinilor cognitive, intereselor şi personalităţii, urmată de sesiune de consiliere în carieră”, a declarat Adina Mesaroș, directorul CJRAE Sălaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *