Administrația județeană a cerut primii bani pe lucrări prin ”Anghel Saligny”

Consiliul Județean Sălaj a efectuat o primă plată în valoare de circa 2 milioane de lei către antreprenorul responsabil de modernizarea Drumului Județean 109P: Camăr – limită județ Satu Mare.

Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, motiv pentru care administrația județeană va cere rambursarea banilor achitați către constructor.

”Urmează ca reprezentanții administrației județene să depună cererea de rambursare a sumei de 2 milioane de lei, primă plată efectuată către antreprenorul responsabil de modernizarea Drumului Județean 109P: Camăr – limită județ Satu Mare. Cererea va fi depusă pe platforma digitală a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, se arată în informarea Consiliului Județean Sălaj.

Pe șantierul DJ 109P, constructorul intervine pe trei segmente, cu lucrări de stabilizare a stratului de pământ, așternerea stratului de fundație din balast, respectiv a stratului de fundație din piatră spartă. Investiția în modernizarea tronsonului de 3,5 km ce leagă localitatea Camăr de județul Satu Mare are o valoare totală de 10,5 milioane de lei, din care 9,77 milioane reprezintă alocarea financiară de la bugetul de stat.

Consiliul Județean Sălaj a obținut anul acesta o finanțare de aproximativ 140 de milioane de lei din fondurile guvernamentale alocate prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, pentru șapte proiecte de infrastructură rutieră. Sunt vizate de lucrări trei sectoare de drum județean, totalizând aproape 30 de kilometri, care vor fi reabilitate și modernizate, dar și patru poduri care sunt în curs de punere în siguranță și consolidare.

Lucrările la tronsonul dintre Camăr-limita cu județul Satu Mare vin în completarea unei alte investiții derulate de administrația județeană prin fonduri europene. Este vorba de reabilitarea și modernizarea DJ 109P, între Halmășd și Camăr. Contractul pentru aceste lucrări a fot semnat la începutul lunii iulie a acestui an și vizează proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 109P, un tronson de aproximativ 24 de kilometri care leagă DN 1H, de la Halmășd, de limita cu județul Satu Mare.

Tronsonul trece prin satele Halmășd, Cerâșa, Cosniciu de Jos, Ip, Zăuan Băi și Camăr, se intersectează cu două drumuri naționale – DN 1H și DN 19B, dar și cu cinci drumuri comunale – DC 934, DC 93, DC 96, DC 101 și DC 100. Bugetul total al acestui proiectul este de 101 milioane de lei (TVA inclus) și va fi gata în termen de 3 ani și trei luni de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *