Adjunctul imputernicit al şefului Poliţiei din Sălaj a devenit adjunct prin concurs in pragul pensionării lui Iosif Ghiurca

Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunţat că pe data de 25 noiembrie, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române a avut loc concursul pentru ocuparea funcţiei de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, cu atribuţii pe linie de ordine publică, în urma căruia a fost declarat admis comisarul – şef de poliţie Ştirb Miron Aurel.
Aurel Ştirb s-a născut pe data de 16 iulie 1968, este căsătorit şi are un copil. Şi-a început cariera ca inginer operator calculatoare la societatea comercială Informatics din Bucureşti, unde a muncit doi ani, în 1996 şi 1997. A ajuns în anul 1997 ofiţer operativ al Biroului de Poliţie Judiciară din IPJ Sălaj, chiar dacă la acea vreme avea absolvit doar cursuri de ştiinţă şi de ingineria materialelor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În anul 2000, Ştirb Aurel studiază siguranţa circulaţiei rutiere la Universitatea tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi. Odată cu absolvirea acestor studii a fost numit ofiţer specialist la Serviciul de Investigaţii Criminale. Din 2008 a ajuns şef al biroului de Investigaţii Criminale. Timp de un an a studiat la Cluj psihologia judiciară, iar la Vasile Goldiş în Arad a studiat dreptul penal şi procesual penal aprofundat, asta tot timp de un an, între anii 2005 -2006. stop_coloana Între anii 2010 – 2014, Ştirb a fost şef peste compartimentul de Investigaţii Criminale. Din decembrie 2014 a fost împuternicit ca adjunct al şefului IPJ Sălaj, Iosif Ghiurca. Cunoaşte limba engleză la nivel mediu, conform CV-ului postat pe site-ul IPJ Sălaj.
Sunt aşteptat schimbări importante la şefia IPJ Sălaj din ianuarie, după ce comisarul Iosif Ghiurca a anunţat că se pensionează. Mandatul lui Ghiurca de la şefia IPJ Sălaj se va termina în ianuarie 2016 şi sunt şanse mari ca unul dintre adjuncţi să preia funcţia. Alături de Aurel Ştirb, Ghiurca îl mai are ca adjunct pe Dosa Ovidiu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *